Sensörlü Tavan armatür

test
Sa, ustalar nasilsiniz?
Ustalar bana 8 tane sensörlü Tavan armatür takın diye görev verdiler.8 tane sensörlü Tavan armatürün hepsini farklı dış duvarlara yapmamı söylediler
Sensörlü tavan armatürleri dış duvara monte etmem gerek. Matkapla monte etmeye çalıştım delemedim.Dış duvarı matkap delebilir mi? Ne tür vida kullanmak uygundur?
Dış duvarı delip, dübeli dış duvara çekiçle sabitlemem ve çiviyi dubele monte etmem gerekiyor galiba.
Ben Sensörlü tavan armatürleri monte etsem bile Sensörlü tavan armatürlerde 1 faz 1 nötr 1 toprak var. Benim düşüncem sensörlü Tavan armatür için 3×2,5 MM nyy kablo kullanımı uygun müdür?
Tavan armatür bağlantıları için elektriği nereden almam standartlara uygun olur?

Ustalar su konuyu açıklık getirir misiniz?

Merhaba Tunahan,
Dış duvara monte edeceksen kanal kullanmalısın ve bağlantılarını suya, toza ve neme karşı dayanıklı yapmalısın. 8 lik veya 7 lik dübel, 4.8x60mm vida kullanabilirsin. Dış duvarlarda yalıtım varsa uzun dübel uzun vida kullanmalısın. 3 adet dübel vida yeterlidir. Vidalara pul kullanmayı da unutma ki çıkmasınlar m6 uygundur.
Deleceğin yerlerde tesisat olmamasına özen göster ve elinden geldiğince taşıyıcı sistemlere zarar verme. Darbeli kırıcı delicilerle kolayca delebilirsin dübel ile matkap ucunun kalınlığı aynı olsun büyük veya küçük değil.

Kablo seçimi için 3x2.5 mm kalın gibi ama 3x1.5 mm daha uygun bir seçim ama 3x2.5 de seçebilirsin.
Enerjiyi Sayaç panosundan ayrı bir nötr kesmeli sigorta ile almanı tavsiye ederim. B6 amper yeterli olacaktır. Faz ve nötr ayrımına dikkat et ve mutlaka toprak bağlantısını da yap. Takıldığın yer olursa sorabilirsin ama ustalarına da sorabilirsin genelde böyle konular için forumdaşlarımın zamanı olmayabilir.

Merhaba Tunahan,
Dış duvara monte edeceksen kanal kullanmalısın ve bağlantılarını suya, toza ve neme karşı dayanıklı yapmalısın. 8 lik veya 7 lik dübel, 4.8x60mm vida kullanabilirsin. Dış duvarlarda yalıtım varsa uzun dübel uzun vida kullanmalısın. 3 adet dübel vida yeterlidir. Vidalara pul kullanmayı da unutma ki çıkmasınlar m6 uygundur.
Deleceğin yerlerde tesisat olmamasına özen göster ve elinden geldiğince taşıyıcı sistemlere zarar verme. Darbeli kırıcı delicilerle kolayca delebilirsin dübel ile matkap ucunun kalınlığı aynı olsun büyük veya küçük değil.

Kablo seçimi için 3x2.5 mm kalın gibi ama 3x1.5 mm daha uygun bir seçim ama 3x2.5 de seçebilirsin.
Enerjiyi Sayaç panosundan ayrı bir nötr kesmeli sigorta ile almanı tavsiye ederim. B6 amper yeterli olacaktır. Faz ve nötr ayrımına dikkat et ve mutlaka toprak bağlantısını da yap. Takıldığın yer olursa sorabilirsin ama ustalarına da sorabilirsin genelde böyle konular için forumdaşlarımın zamanı olmayabilir.
Eyw ustam Allah razı olsun . Hayırlı akşamlar

Forum istatistikleri

Konular
130,032
Kullanıcılar
453,001
Son üye
Tebdil-i Serdar

Yeni konular

Geri