sera da otomatık sulama sıstemı

system16

Üye
Katılım
21 Şub 2009
Mesajlar
308
Puanları
1
arkdaslar merhaba sera da otomatık sulama sıstemı yapmak ıstıyorum bunun ıcın bana gereken sey su vanasını motor yardımı ıle ıstıdıgım zmanlarda otomatık olarak acıp kapatacam.. bunu nasıl yapabılrım? Pıc mı kullanmam gerekır?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
1 adet zaman rölesi ve selonoid valfle basit bi sekilde halledebilirsin
 
Son düzenleme:
bu zaman rölesi nin zaman dilimi nasıl mesela ben hafta da salı ve persembe gunlerı 2 şer saat calstırmak ıstıyorum bunu nasıl yapıcam?
 
24VDC LOGO kullanırsan analog ğirişinden toprağın nem oranını da ölçe bilirsin ayrıca haftanın hangi günü ve saati istersen işlem yaptırabilirsin.
 
dijital zaman saatlerinde haftanın 7 günü ,24 saatlık zaman dilimi için 10 -20 dakika (zaman saati markasına göre değişir.)arasında program yapabilirsin.fiyatıda 60-100 tl arasında .
 
fiyat yönünden ne kadar bu 24VDC LOGO ?

s.a.
arkadaşım fiyat yönünden logo dijial zaman saatlerine göre olduça pahalıya gelir
al bitane dijital zaman saati haftalık ve günlük olanından işini rahatça gör . kola gelsin.
 
hassasiyet bakımından zaman saatleri 30dk veya eniyi ihtimalle 15dk lık dilimlerle ayarlanıyor işini görürse olabilir en kötü ihtimalle zaman rolesi de kullanırsın yanında.
tabiki elektrik kesintisinde rezerve pil olanından temin et.
 
bubun için programatörler var çin malı.ama işe yarıyor
ben yaptım.6 bölgeye ayırıp sulayabiliyorsun.kaç bölgeyse selenoid valf alıp kablolarını cihaza giriyorsun. sonra su sistemini bağlıyorsun.çok güzel bir sistem.haftalık olarak ayarlayıp istediğin saatte suluyo istediğin saatte duruyo.bir fabrikanın bahçesine yapmıştım.sende dene istersen memnun kalırsın
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,763
Mesajlar
920,272
Kullanıcılar
450,836
Son üye
mg660

Yeni konular

Geri
Üst