ernuynk
Üye
Merhaba arkadaşlar, elimde iki adet servo motor mevcut. Biri TowerPro SG90 (Analog) diğeri ise TowerPro MG995 (Digital)
Servo motorların pozisyonlarını belirleyebilmek için kullandığım kod aşağıdaki gibidir;
Sorun tam olarak şöyle, bu kodları SG90 mini servo üzerinde çalıştırdığımda tam olarak 0-90-180 derecelerini gözlemliyorum yani adım adım çalışıyor. Fakat MG995 ile bu kodları çalıştırdığımda motor saçmalıyor. Sadece 0 için yaptığımda hızlı, 90 için yaptığımda ise daha yavaş dönüyor. Yani bu derece değerleri MG995 de hız kontrolü gibi davranıyor. Sorun nerede tam olarak? Analog/Digital kontrolü farklı mı oluyor?
Teşekkürler
# include < Servo.h >
int servoPin = 9;
Servo Servo1;
void setup()
{
Servo1.attach(servoPin);
}
void loop()
{
Servo1.write(0);
delay(1000);
Servo1.write(90);
delay(1000);
Servo1.write(180);
delay(1000);
}
Paylaş
Servo motorların pozisyonlarını belirleyebilmek için kullandığım kod aşağıdaki gibidir;
Sorun tam olarak şöyle, bu kodları SG90 mini servo üzerinde çalıştırdığımda tam olarak 0-90-180 derecelerini gözlemliyorum yani adım adım çalışıyor. Fakat MG995 ile bu kodları çalıştırdığımda motor saçmalıyor. Sadece 0 için yaptığımda hızlı, 90 için yaptığımda ise daha yavaş dönüyor. Yani bu derece değerleri MG995 de hız kontrolü gibi davranıyor. Sorun nerede tam olarak? Analog/Digital kontrolü farklı mı oluyor?
Teşekkürler
# include < Servo.h >
int servoPin = 9;
Servo Servo1;
void setup()
{
Servo1.attach(servoPin);
}
void loop()
{
Servo1.write(0);
delay(1000);