Servo motor

jakobianx

Üye
Katılım
3 Eyl 2007
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak,

şuanda çalıştığım fabrikada 4 kollu bir robot aktarma işini yapmakta.ancak zamanla ileri kaymakta ve belli bir süre sonra senkronizasyonu kaçırdıgından üretim kaybına neden olmaktadır.Sizce bu kaymanın sebebi nedir?

Üzerindeki encoderi değiştirdik ancak bu durum frenleme zamanını iyileştirdi kayma hala devam etmekte.Bir sonraki adımda ise servo motoru değiştirip son seçenek olarak elektronik kartlara bakılacak.

yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
servoda kullanılan redüktörü kontrol etmenizi öneririm redüktörde boşluk olmaması gerekiyor
 
Redüktörü kontrol ettim biraz boşluk var ama bu boşluk tek yönlü kaymaya neden olmaz mı?Loader her iki yöne kayma yapıyor redüktörü sabitleyip öyle inceleme yapacam redüktör kaynaklı değilse diger adımlara geçerim.

yardımınız için teşekkürler.
 
Redüktördeki boşluk kaymalara etkendir.Zincirde kullanılıyorsa kontrol etmenizde yarar var.
 
zincir yada kayış hangisi kullanılmış artık bilemiyorum ama kayış kullanılmışsa ve gerginlik iyi değilse buda kaymaya neden olur.
 
Arkadaşlar kayış kullanılıyor iki kasnak arasında biraz boşluk vardı o giderildi şuanda ama beni düşündüren olay bu az önce faz sekti o anda yükleme robotu durup çalışmış ancak değeri olması gereken yerde değildi gidip makinayı durdurup çalıştırdım normale döndü.Bunu elektronik kartlar mı yapıyor onu anlamış değilim.Zamanla ileri yada geri (tek yönlü) kaysa kasnaklardaki boşluk veya kayıştandır diyecem ancak durdurup tekrar çalıştırınca programlar değişmiyor referans noktası değişmiyor neden kayıyor??
 
Makinayı her aç-kapa da başlangıç pozisyonuna geldiğinden kayma düzeliyordur.Kartlarda sıkıntı olsa servo pozisyon alarmı verir.Alarm vermediğinden dolayı redüktör,kayış veya zincirde boşluk olabilir.
 
makineyi resetlediğinizde home pozisyonuna gittiğinden ayarlar yerine geliyordur triger kayış kullanıldığını düşünüyorum hem kayışı hem kasnakları kontrol edin kayış kayma yapıyor olabilir
 
Tşk ederim arkadaşlar yardımlarınız için gerekli müdahaleyi yaptım yarına kadar bakacam bir durum olacak mı?herşey için tşkler
 
Topraklamanın düzgün yapılmamış olması; enkoder kablosunun, enerji kabloları ile yanyana durması; enkoder için ekransız kablo kullanılması; ekranın toprağa bağlanmamış olması veya ekranın, kablonun iki ucunda da toprağa bağlanmış olması, enkoder bilgisinin sıfırlanmasına sebep olabilir.

Sizde de böyle bir durum varsa ve bazen enkoder bilgisi resetleniyorsa, sıfır noktası kayar ve sürücü bunun farkına varmaz, yeni sıfırına göre hareketine devam eder.

Durumun böyle olup olmadığını şu şekilde anlayabilirsiniz: Sürücünün göstergesi varsa, göstergeyi pozisyon bilgisini gösterecek şekilde ayarlarsınız. Belli anlarda pozisyon aniden sıfır oluyorsa, böyle bir sorun vardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,495
Mesajlar
927,373
Kullanıcılar
452,064
Son üye
gkhncmgz

Yeni konular

Geri
Üst