Servo sürcü seçimi

hikmet10

Üye
Katılım
26 Kas 2007
Mesajlar
158
Puanları
1
Yaş
39
Konum
İstanbul
AC motorun Kw na göre istediğin marka sürücüyü seçebiliyoruz. İki kısımdada markaya bağımlı olunmuyor. Aynı kural servo motorlarda yapa biliyoruzmu ? Merak ettiğim konu ise; servo motorlar sürcü aynı marka olmak zorundamı. Örnek verecek olursak telemecenik marka servo motora ABB marka servo sürcü takamıyoruzmu. Benim gördüğüm uygulamlarda ikiside aynı marka olmak zorunda. Buda arızalarda büyük maliyet getirmekte. Bu konuda fikri olan varsa paylaşmasını isterim.
 
AC motorlarda sadece hız kontrol yapıyorsun ve herhangi bir feedback alınmadığından ek bir özellik yok buda her bir AC sürücünün kulanılabildiğini gösteriyor.
Servo Motorlarda ise feedback alındığından sürücününde bu feedback i değerlendirecek
(hız,tork,encoder vs.) şekilde uyarlanması lazım. Kablo bağlatılarıda uyarlanmalı.
Servolarda genelde set halinde satılır. Servo Motor + Servo Sürücü + Bağlantı Kabloları

Ayrıca servolar kolay kolay arıza yapmaz..

Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Wattı, tipi (AC veya DC gibi) uyduktan sonra her servo sürücü ile her servo motoru sürebilirsin ama genelde set kullanmanın faydaları oluyor. Set kullanınca sürücü parametreleri, motora göre zaten ayarlanmış, kablolarının uçlarına uygun soketler takılmış geliyor.
 
set kullanmak sadece daha kısa sürede devreye almanızı sağlar. bilgiye kolay ulaşabilirsiniz. fakat farklı marka kombinasyonları da mümkündür. örn: allen bradley,samsung ve bosch rexroth indramat sürücülerin arkasına panasonic motor kolayca adapte edilebiliyor.
 
Set halinde alman işini kolaylaştırır ama akım türleri uyarsa farklı sürücü de kullanabilirsin.
 
Feedback kısmı ve motor parametreleri uyuyor ise ve sürücü içerisinden bunları değiştirebiliyor iseniz genelde farklı markalar birbirleri ile uyum sağlar.


Örnek olarak Schneider Lexium32 ile Beckhoff sürülebiliyor. Ya da tam tersi.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,106
Mesajlar
923,317
Kullanıcılar
451,424
Son üye
erknglryz55

Yeni konular

Geri
Üst