Sesi Yükseltmek

Sizin amfiniz üzerindeki + ve - yazan giriş kısmı, aslında benim "Schaub Lorenz" müzik seti amfimde de, ön kısmında yer alan,ancak benimkinde "MIN" ve "MAX" yazan(Ayni şey) aslında,giriş mikrofonunun giriş sinyalini azaltıp çoğaltan bir potansiyometreli mikrofon giriş jack yeridir.Bildiğim kadarıyla,bu kısımdan mikrofonla,isteğe göre ses mixi(Karıştırma işlemi) yapmak veya yalnızca ses kuvvetlendirmesi yapmak da mümkün oluyor.Şimdi, kendi setime dikkatlice baktığımda bu durumu yeni farkettim.Bu durumda amfinizin bu kısmı mikrofon girişi ayarlanabilir, bir mikrofon jack girişi olmak durumundadır.Ancak jack girişi büyük tipte ise,sizin küçük boy olan mikrofon jackınız için bir jack büyütme adaptörü satın alıp bu kısımdan,mono mikrofondan gelen jackinizi önce, bu adaptörün iç kısmına,sonra adaptörü,amfinin bu giriş kısmından takarak, ses denemesini yapabilirsiniz.Sesi yeterince kuvvetlendiriyorsa,hobby devrenizin ön kuvvetlendirmesini de hiç kullanmazsınız.Ses şiddeti yetersiz kalıyorsa,amfinizdeki uygun başka jack giriş noktalarından ön kuvvetlendirmeli hobby devrenizden gelen sinyali verebilirsiniz.Ancak bu giriş noktaları,ayni bir "scart adaptörü"(Üzerinde sırayla sarı-kırmızı-beyaz renk halkaları bulunan,kibrit kutusundan az büyük ve tv'lerin "AV" yani "Audio-Video" girişinde,videoları,uydu görüntülerini izlenirken kullanılan kanalı içindir.) üzerinde olduğuna benzer şekilde, kırmızı ve beyaz renk halkalı yapısında,yani R-L (Sağ-Sol) 2 adetl jack giriş fişinin gireceği yapıda olmalıdır.Ancak bu şartlardaki jack girişleri,preamfiden gelen hafif kuvvetlenmiş sinyali düzgün olarak,bozulmadan,parazit yapmadan,amfiye zarar vermeden,uygun olarak kuvvetlendirip hoparlöre verebilirler.Kolay gelsin.

İnternet bağlantısı ile ilgili problem yaşamışsınız bende kendi durumumu belirtirsem herhalde neden geç cevap yazdığım anlaşılır; sizde sorunlu olsada internet bağlantısı varmış benim evimde internet yok pek internet kafe gibi ortamları sevmediğimden eşten dosttan bulduğumda 3g modem yada evlerindeki bağlantıyı misafirken kullanıyorum. Bu arada 20 watt anfi aldım demişsiniz daha önce söylediğim gibi bu anfinin girişine telefonun kulağımıza ses veren kısmında bulunan hoparlörünün iki ucunu alarak direk bağlayınız. Belki empedans uyumu problemi çıkabilir ama pek sanmıyorum.Hazır yeri gelmişken binbaşı nın verdiği bilgiler üzerine bende empedansla ilgili olarak birşeyler söyleyeyim: telefonun hoparlöründen aldığımız iki uca çıkış anfinin ses girişinede giriş dersek, bu bağlantı yapıldığında bağlantı üzerinden yapılacak güç transferinin ( yani bizim için ses sinyali iletiminin) en yüksek olması için giriş çıkış empedanslarının ( bunlara aslında kat denir, katlar arası empedans , katlar arası empedans uyumu) eşit olması gerekir daha somut anlaşılması için şöyle düşünebiliriz aynı binbaşının su örneği gibi bu giriş çıkış larıda suyun geçeceği hortum (bizde devre) lar gibi düşünebiliriz eğer çıkış hortumunun çapı çok genişken (telefon hoparlöründen aldığımız uçlardaki empedans değeri) giriş hortumunun çapı çok dar ise (anfi devresinin giriş empedans değeri), bu iki hortum (kat) arasında su iletimi elbette ikinci hortumun alabileceği kadar olacaktır bu durumun terside aynı şekilde düşünülebilir. Söylediğim gibi hoparlörden kabloları alıp direk anfiye bağlayın hatta hoparlörün bağlantısınının telefonun ahize bağlantısı yapılan o kıvır kıvır kablonun takıldığı yer açılarak telefon içinde hoparlör sinyalinin nereden geldiği bulunması ve buradan iki kablolu mono bir jak yapılması ( örneğin bir mp3 kulaklığının jak kısmı kesilirse iki kablosu soyulduğunda 4 tel çıkar bu tellerden ikisi genelde sarı renklidir diğre ikisi kırmızı ve yeşil olurlar iki sarı birbirine bağlanır ve diğer iki farklı renk birbirine bağlanırsa (üzerleri vernik kaplı olduğundan hafif yakılıp soyularak vernik kaldırılmalıdır) mono bir jak elde etmiş olunur bu jakın iki ucu telefonun kulağımıza ses veren hoparlör kısmına ait telefon içinde bulduğumuz noktalara lehimlenmesiyle pratik bir şekilde harici anfiyi kullanıma hazır bir telefon elde etmiş oluruz.

Forum istatistikleri

Konular
129,735
Kullanıcılar
452,457
Son üye
powerotomasyon.net

Yeni konular

Geri