Konu eski ama benim de benzer problemim oldu. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım.Şöyleki yaklaşık 8 yıldır kullandığımız siemens ankastre ocak belirli aralıklarla(yaklaşık 5 sn aralıklarla) ateşleme yapıyor. Ocağı yakmak istediğimiz zaman düğmeye basınca olan ateşlemeden daha farklı.Bütün düğmeleri çıkardım herhangi bir belirgin pislik falan yok heryeri temizledim.Elektrik fişini
çıkarıp tekrar taktım, hala aynı sorun devam ediyor.SOrun ne olabilir acaba?Bir de dört ocağın dördü de ateşleme yapıyor.
Merhaba.Ankastre ocağınızın ateşleme düğmesi (Butonunun) iç kısmındaki,kontak bağlantı noktalarında bulunan kir,toz,tuz,vb.istenmeyen yabancı maddelerin nemle temasta bir iletkenlik oluşturup,ocağınızın 5 sn.aralıklarla,siz hiç butona basmadığınız halde kıvılcım çakmasına (Butona sanki bir tetikleme yapılmış gibi) neden olabilir.Ateşleme sistemiyle ilgili olabilen belki de tek zaafiyet,iç kısımda,başka bir bağlantı sorunu da yoksa eğer,bence bu olabilir.Bu arada elektrotları çevreleyen ve taşıyan yalıtkan porselenler,metal rondelaların da temizliğini,elektrotları taşıyan bu porselen izolatörlerde bir kılcal çatlak varsa eğer,en kısa sürede de değiştirilmesini mutlaka sağlayın.
Bir de bu söylediğiniz gibi,bu ateşleme butonuna basılınca üç veya dört gözün ayni anda çakarak ateşlenmesi de son derece normaldir,çünkü sistemin normal bir çalışma şeklidir bu,dördü de çakarken,siz hangi gaz valfini açarsanız,gaz sadece o noktada tutuşarak bu yanma da gerçekleşir.Yani bu konuda herhangi bir tereddütünüz de hiç bulunmasın.Kolay gelsin.