İyi akşamlar benimde set üstüm bosch marka bende de aynı sorun var. mutfaktan çıktığım halde hala çakıyo, bir de ıslak bezi ocak üzerinde gezdirirken çarpıyor. Çakmağı iptal ettim mecburen. İnox olmasına ve o kadar dikkat etmeme rağmen üzerine düşmesem, ufak tefek paslanmalar baş gösterecek. Garantim bitmedi, servise bu şikayetlerle başvurursam ürünümü komple değiştirirler mi?
merhabalar,
markası ve modeli ne olursa inox tip pişiricilerin temizlik ve bakımları çok aşırı dikkat gerektiriyor.inox un yapısından ötürü sıradan mutfak temizleyicileri kullanıldığında kesinlikle bozulma meydana geliyor ve kullanım talimatına aykırı olduğundan dolayı servislerin garanti içi işlem yapmaları zorlaşıyor.bu ürünlerde temizlik te bildiğimiz arap sabunu ve sonrasında da bebe yağı kullanmanız tavsiyemdir iyi sonuç alacağınıza eminim.eğer ağır kir yoksa direk bebe yağı bile mükemmeli yakalatıyor.
ıslak bezle silme esnasında elektiriğe maruz kalmanız ise evinizde kullandığınız tesisatın yeterince topraklanmadığını gösterir.sorun ocak kaynaklı değilde aynı hattı kullanan diğer cihazlardan yada yan komşunuzdaki kaçaktan dahi olabilir.öncelikle elektik hattınızı kontrol ettirin.evinizin enerji dağıtım panosunda kaçak akım rolesi varsa siz temas ettiğinizde atacak ve koruyacaktır ki böyle bir koruma yok ve siz etkileniyorsunuz.
kolay gelsin