hocam nitrolar cok sıkıntılı. 0 alsan rodaj tutmuyor rodaji tuttursan benzinli gibi degil inan gomlek piston degistirmekten bikarsin, yakit cok pahali, ama ben ugrasirim dersenizde sahibinden.com da rodaj tutmus 450 den baslayan fiyatlara cok var o rakamlara hic gerek yok bence ,Saygilar
Merhaba,
Aslında eski nitro modelcisiyim, bugüne kadar 4 nitrolu model kullandım ve sattım. Çok şükür bariz bıktırıcı bir sorun yaşamadım. Bu 4 model içerisinde 1 tanesini elden aldım, oda bu modelcilikte yeni biri olsaydım emin olun çoktan soğutmuştu beni. Yani velhasıl diyeceğim alırsam sıfır alır temiz kullanır ihtiyaç durumunda da aypsız kusursuz neyse dürüst bir şekilde satarım. Alan kişide sağlıcakla kullanır.
Bu modelcilikte nitronun yeri bir başkadır ama malum zaten pahalı bir hobi ve gerek nitro gerekse nitrolu araçların parçaları ucuz değiller. Şu son bir kaç yıldır doların yaptığı kur ise gerçekten çekilecek dert değil. Ondan dolayı bu 1/5 ölçeğide ya yurt dışından gelen eş dost birine getirteceğim yada uzun süre bekleyip Türkiye' den binek araç fiyatına model araç alacağım
Bakalım ilerleyen günler neler gösterecek.
Varsa kullandığınız model, sorun yaşadığınız noktalarda yardımcı olmaya çalışırım. Nitrolu araçlar ortama göre karbüratör ayarı isteyen hassas modellerdir. Ayrıca rodaj konusuda gerçekten önemli bir husustur ki kendi yaptığınz rodajdan başkasına güvenmeyin derim. Sonrasında ne pistonlar, gömlekler değişirde değişir ama masrafı bitmez bir türlü.
İlk Model aracım Chaos
7.saniyedeki çocuğa dikkat
Kamelyada oturarak kullandığım için, çocuklardan aracı net göremiyordum
Buda 2.el aldığım modelimdi. Üstteki ile aynı marka model (HPI Savage 4.6) ama elden düşmenin farkı büyük.
Bahsettiğim modellerimden 3 tanesi 2 si aynı model savage 4.6 birini ikinci el almıştım 2 tane resmi olan. Diğeri de sıfır, farkı sen gör