Sf6 Gazlı Kesicilerde Sağlamlık Kontrolü

Olmaması gereken şanssız bir durum.kesici ile ayırıcı arasında elektriki herhangi bir bağlantı
varmı ,varsa bu bağlantı yanlış yapılmış olabilirmi ?Kumanda devrelerini ACİLEN tekrar göz-
den geçirmenizde yarar var.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sn ferhat_im54,
Bazı yerlerde, ayırıcıya emniyet swici (sınır anahtarı gibi) takılır. Dalgınlıkla kesiciden önce ayırıcı açılmak istendiğinde swiç kesiciye açma sinyali gönderir, ayırıcı açılmadan hemen önce kesici açılır. Sizin bağlantılarda bir terslik varsa eğer ayırıcıyı açarken kesiciye kapama sinyali gitmiş olabilir. Sn. fahri yetiş'in bahsettiği durum bu sanırım.
Kumanda panosunun bağlantıları hayati derecede önem taşıyor gördüğümüz gibi. Tekrar tekrar kontrol edin (ettirin) bağlantıları.
 
arkadaşlar bana bir konuda yardımcı olursanız sevinirim. 34,5 kv luk dağıtım merkezimizde sf6 gazlı kesici bulunmaktadır bu kesici şebekedeki arıza nedeniyle açma verdi ve uzaktan kumanda ponosunda bulunan butonu açma konumuna getirdim ve röleyi sıfırladım. arkadaşlarımın şebekede daha rahat çalışabilmeleri için ayırıcıları da açmak istedim fakat ayrıcıyı açma esnasında kesici kendini kapattı ve şebekede arıza olması nedeniyle tekrar kesici açtı ve büyük tehlike atlattım. benim sorum şöyleki kesici tekrar kapama rölesi olmadı halde istek dışı neden kapama verdi. cevaplasanız sevinirsiniz.... (kesici üzerinde bulunan numaratördeki açma sayısı fazla değil)
 
yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim ama bahsettiğiniz eminiyet siwici bulunmadığına eminim mekanik bir arıza olma ihtimali varmı ( daha önce ve daha sonra bu arıza yı tekrar yapmadı )
 
kesici ile ayırıcı arasında hiç bir ilektiriki bağlantı yok kesici ve kumanda panosu arasın da ki elektirik bağlantılarınıda kontrol ettim bi sorun gözükmüyor
 
bence ayırıcı açma esnasında kesicinin kapama vermesi bi tesadüf olabilir ama bağlantıları kontrol ettim yinede belkide gözümden kaçmıştır gövdeye kaçak olması kapama verme nedeni olabilirmi ölçüm yaptım şuan bi kaç yok ama sadece bi fikir
 
işletmenin sorumlusu sensin kesiciden supheleniyorsan bence kesicini bakıma gondermende ve emniyet sistemini tekraar gozden gecirilmende yarar var sonucta bir kesici insan hayatından daha degerli degil dimi
 
Sevgili arkadaşım , son 10 yıl içinde üretilen tüm kesicilerde gaz swici vardır ,cogundada gaz göstergesi kırmızı yesil sarı olarak gazın ne durumda oldugunu gösteriri.Ama sunu söyliyim kesicinin içinde gaz bosaldıysa kesici elektriki olarak kendi içindeki yardımcı kontaklar sayesinde kendini kilitler acıksa ,kapama kapalıysa acma yapamazsın .Tabiki meger filan demiş arkadaşlar ama içinde gaz olmasa dahi izalasyanu cok yüksek cıkabilir meger bu konuda tam fikir sahibi olmamıza olanak sağlamaz . Sunuda eklemek istiyorum kesiciler normal sartlarda 2000 kez değil cok daha yüksek bi acma kapasitesine sahiptir fakat asırı akımda enfazla 4 acmaya dayanabilir bunun içinde kontak geciş direncinin uygun bir aletle ölçülmesinde yarar vardır arkadasın biri 0.001 ohm demiş galiba böyle bi değer yok 1250 A likse ortalama 25 630 A likse 40 mikro ohm cıkması gerekir eger cok daha yüksek cıkarsa kontaklar asırı akımdan zarar görmüş ve kesici kullanılamaz anlamına gelir ve acma kapama zamanlarını muhakkak bilmen gerekir bunu ölçürtmelisin . Eger istersen ben bunları sana küçük bir ücret karsılığında yaparım hoşçakal.
 
tekrar kapama rölen yoksa ve kesicinde bu arıza sürekli yaşanmıyorsa birisenden habersiz kumanda vermişdir
 
kesicinin çalışma süresi ile alakalı diye düşünüyorum.arızanın geçicimi süreklimi olduğunu anlamak için kesici kapatır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,724
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst