kartalim2551
Üye
Arkadaşlar, 2 hafta önce sabah baktık dolap soğutmuyor üst tarafta erimeye başlamış. Kompresör normal çalışmıyordu. Fişi çıkarıp takınca yarım saat felan çalışıp duruyor ama soğutmuyordu. Uzunca bir sürede tekrar çalışmıyordu. Sharp servisini aradım, zor bela birisini yolladılar. Usta geldi yanında malzeme felan yok. Sağına soluna baktı dışardan, arka taraftaki Elektronik karta baktı kart arızalı çıkış vermiyor dedi. 10 güne gelir kart dediler. Kompresör çalışıyor ama dedim. ki kompresör hiç çalışmıyor değil çalışıyor ama bir müddet sonra duruyor ve bu arada da Üst taraf biraz soğukken alt taraf hiç soğumuyor du. 10 gün bekleyemeyeceğimiz için Kartı elektronikçiye götürdüm belki tamir olur diye, kartta hiçbir şey yok sapasağlam muhtemelen başlarından savmak için söylemişlerdir dediler. Başka hiçbiyere bakmamıştı zaten gelen usta. Neyse baktım servisten bi iş çıkmayacak; dşardan başka bir servis çağırdım. O üst taraftaki evaparatörün buzuna arka taraftaki kompresör çıkışındaki sıcaklığa felan baktı. Sadece Evaparatörün girişinde biraz buzlanma vardı. kartta birşey yok dry tıkalı dedi. Dry i değiştirip gaz bastı. 1 hafta kadar hakkatten dolap iyi çalıştı. Alt taraf da soğutuyordu. Ama dün sabah yine soğutmamaya başladı. Üst taraf yine tam soğutmuyor çözünmeyecek kadar bir soğutma var gibi ama alt tarafta hiç soğuma yok. Kompresör çalışıyor uzun bir müddet ama soğuma olmuyor. Üstteki evaparatör fanı sürekli çalışıyor. Soğutma yaparken dolabın dışı baya ısınıyordu normalde şimdi o sıcaklık da yok kompresör çalışırken.
Havalar iyice ısındı çok sıkıntı yaşıyoruz. Nasıl çözeceğiz bu sorunu bilgisi olan var mı? En azından gelen servise fikir verme açısından yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Havalar iyice ısındı çok sıkıntı yaşıyoruz. Nasıl çözeceğiz bu sorunu bilgisi olan var mı? En azından gelen servise fikir verme açısından yardımcı olabilirseniz sevinirim.