Sieg C6 CNC çevrim projesi

Yeri gelmişken aktarayım. Çok genç yaşlarımda(17-18) bir tanıdığa proje yapmıştım. Motorlu reklam panosu gibi bir şey. Irak'ta kullanıldı.
O zamanlar tabi böyle internet, çinliler, hazır sürücücüler, hazır motorlar piyasada yok. PIC kullanıp, dc motor sürücüsü yapıp, encoder ile motorun dönüş bilgisini alıp herşeyi kendiniz program yazıp yapıyordunuz. Kumandalı vs böyle bir devre yapıp pcb yaptırmıştım.

Etkisini o zaman dahi bildiğim halde PCB yi tasarlarken üst katman ile alt katman yolları, kutuya sığdırmam gereken pcb boyutu sebebiyle aynı yönde yapmıştım. Tabi PIC'i (16f877) ne kadar opto+transistor vs ile izole etsemde sürücü vs hepsi bir kartta olması gerektiğinden böyle olmuştu.

Başlarda ürünü bir süre test ettik. pek bir sorun çıkmadı. Stabil çalıştı. Sonra ırak'a gönderdik. Orada da bir süre çalıştıktan sonra yazılım sapıtmaya başlamış. Neyse kartı vs geri getirdiler. Derken testler filan kendi yaptığımız işte hatayı bulamadık(gençlik) sonunda karaköy'de bir elektronik tamircisinden yardım aldım.
O zamanlar internette bu kadar yaygın değil... Bi şekilde netten iletişim kurup adını hatırlayamadığım elektronikçinin mekanına gittim. Osiloskop bağladı vs vs derken sonucunda sorunun bu kutuya sığdırmak için yaptığım aynı yönde olan yollar sebebiyle olduğunu öğrenmiş oldum. Kartı tekrar değiştirmek durumunda kalmıştık. PCB'ler elimizde patlamıştı.
 
Panonun giriş/çıkış plakasını hazırladım. Sağ üstteki ethernet metnini yazarken uç kırıldı. Nazar boncuğu olsun diye bıraktım.

IMG_4181.JPG
 
Kablo kanalı da alsaydın keşke.. bir de kabloda izoleli kullanmıyor musun?
 
Delikli kablo kanalı var ama yer yok.
bir de kabloda izoleli kullanmıyor musun?
Sinyal kabloları izoleli olacak ama güç kablolarında izole olmaz ki (fotoğrafta sadece güç kabloları görünüyor)!
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,839
Mesajlar
920,897
Kullanıcılar
450,935
Son üye
oqzknt

Yeni konular

Geri
Üst