Suat_Korkmaz
Profesyonel Üye
Anladığım kadarıyla toroid trafolar EI trafolar kadar fazla elektromanyetik alan yaratmıyor.
He pek güzel olmuş, Zaten tornada da soğutma sıvısı kullanılmaz { } dimi?.Panoyu tornanın altına monte ettim. Sürücüleri de raylara taktım. Çok güzel oldu.
Manyeti alan vs.vs. sen yinede olabilidiğince pcb meretlerden uzak koy. (Pcb'yi yapan ''b*d*m'' illaki yarım-yırtık tedbir almıştır, sen yinede kendi tedbirini al)Lam aylardır bir kişi çıkmadı abi bunu panoya koyma diyen. Diyen olsaydı panoyu başka türlü yapardım.
Tornanin altinda egimli talas tablasi olcak. En derin yerinde filtreli delik olcak. Panonun sag tarafi bos. Orayi sivi bidonu icin bos biraktim.He pek güzel olmuş, Zaten tornada da soğutma sıvısı kullanılmaz { } dimi?.
Manyeti alan vs.vs. sen yinede olabilidiğince pcb meretlerden uzak koy. (Pcb'yi yapan ''b*d*m'' illaki yarım-yırtık tedbir almıştır, sen yinede kendi tedbirini al)
Burada toroid trafoların ekranlanmasıyla ilgili bir konu var. Genel görüş düşük noise ürettiği yönünde ama istenirse bir veya 2 kat çelik folyo veya daha iyisi bakır folyo ile sarılabilir diyorlar.