Parametre ayarlamasını biraz genişlettim ama motordaki kararsızlık halen devam ediyor. Orta hızlarda dengesiz çalışıyor. Ayrıca makineyi de sallıyor.
Motor özellikleri:
Phases: 3 Ph
Number of Poles: 2
Frequency: 50 Hz
Max Amps: 8.2
Rated Voltage: 220v
VFD: Huanyang 4.0kw
Denediklerim:
- Kasnağı balansı bozuyor olabilir diyerek çıkardım. Sonuç aynı
- Motorun kontrolünü kendi kumanda paneline alıp denedim. Sonuç aynı.
- Motorun milini komparatörle ölçtüm. Mükemmel diyebiliriz.
mach3 te pwmbasefreq. değeri nedir. gerçi elle çalıştırdığındada aynı diyorsun, motor frekansı, parametre ayarı ve mach3 teki pwmbasefreq. aynı yapıp denedinmi? hiç.
Bir ara benim spindle da aynı sorun vardı, mach3 ten bu şekilde ayarladım sorun kalmadı.
Ölçtüm diyelim. Bunun sonucunda nereye varacağız? Sürücünün arızalı olup olmadığını mı anlamaya çalılşacağız?
32 sayfalık şu konuyu okuyorum. 8. sayfadayım. Şu bilgi enteresan:
As I already said the default VFD Drive settings are for standard 50Hz / 60Hz 3 Phase AC motors
Akşam motoru fabrika ayarlarına döndüreceğim ve hiç bir parametreyi değiştirmeden çalıştırıp duruma bakacağım. Sorunsuz çalışırsa demek ki parametrelerde yanlış yapıyorum.
Ölçtüm diyelim. Bunun sonucunda nereye varacağız? Sürücünün arızalı olup olmadığını mı anlamaya çalılşacağız?
32 sayfalık şu konuyu okuyorum. 8. sayfadayım. Şu bilgi enteresan:
Akşam motoru fabrika ayarlarına döndüreceğim ve hiç bir parametreyi değiştirmeden çalıştırıp duruma bakacağım. Sorunsuz çalışırsa demek ki parametrelerde yanlış yapıyorum.