Sieg C6 CNC çevrim projesi

Bakalım. Bu arada dizüstü bilgisayarım çok eski. IBM Thinkpad T42. SSD disk ve 1.5gb ram ekledim. Hızlandı ama işlemci hızı veya bellek yetmiyor olabilir. Belki bununla da ilgisi olabilir.
haaa bir saniye.
sen laptop a kartı usb den mi bağlıyorsun yoksa lpt den mi?
eğer usb den ise input ayarları farklı olabilir. debounce ayarları işlemeyebilir bu sefer. çünkü o ayarlar lpt portundan gelen sinyaller için
 
Kablolu encoder okumak zordur. Kablonun sarımı, bükümü, soketin yapısı bile etkileyebilir. Bu sebeple bu tarz bir işte yapılanın aynısını yapmak gerekli. Yani adam encoder kablosunun motorun etrafından döndürmeden kenardan geçirmişse aynen öyle kopyalayıp yapmak gerekili. Bu bir örnek tabi. Etki edebilecek bir sürü etmen var. Mesela kullanacağın optocoupler'ın bile hızları var sonuçta. (seninkinde kurtarır)

Mesela o manyetik sensorlerinde bir hızı var. Hepsini kopyalamak gerekli başka bir projeden bu gibi sebeplerle..
 
Evet Cevdet beyin dediği gibi kablo da sağdan soldan gürültü kapıyor olabilir. Yani sensörden kontroller'a gelen kablo uzun ise veya elektrik motoruna fazla yakından geçiyorsa üzerine gürültü binebilir. Şöyle denemeler yapabilirsiniz:

1) O kabloyu gürültü üretebilecek şeylerden (motor, trafo) mümkün mertebe uzaktan geçirin.

2) Kabloyu olabildiğince kısa tutun

3) Blendajlı kablo kullanın (yani anten kablosu gibi dışı örgülü tel ile sarılı) ve bu dış örgüyü gnd yapın.

Ekrandaki devir değişimlerina bakınca sanki 580 ile 630 arasında gidip geliyor devir. Bu da sanki 50 Hz Şebeke gürültüsünün sensör sinyalinin üstüne bindiğini ima ediyor. Belki de sensör kablosu sizin sistemi besleyen ana trafoya çok yakın bir yerde duruyor. O trafo ile kontrol kartını/sensör kablosunu olabildiğince uzak tutarak deneyebilirsiniz.
 
Dış örgüyü GND yapın derken, kartın GND çıkışını dış örgüye bağlamayı mı kastediyorsunuz?
 
Tamam ama aklıma bir soru daha geldi. Ben sensörün VDD ve GND uçlarını kontrol kartından alacağım. Eğer kablonun blendajını GND yaparsam kontrol kartına parazit aktarmış olur muyum?
 
parazitlerin GND üzerinden gelmesi çok zor. Çok yüksek akımların geçmesi lazım ki GND üzerinde bir voltaj düşümüne sebep olsun. Eğer alarmcıların kullandığı, çok telli ve blendajlı kablolardan kullanırsanız, hem Vdd hem de sensör çıkışını aynı kablodan iletebilirsiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…