yavuzdiyebiri
Üye
- Katılım
- 22 Eyl 2015
- Mesajlar
- 16
- Puanları
- 1
- Yaş
- 55
Gayet profesyonelce cevap.Üç gündür internette aradığımı anlaşılır şekilde özetlemişsiniz.Aradığım böyle bir cevap idi.Isıtıcılarda bulunan termostatlar,genelde 10 amper civarındaki yükler için sorunsuz çalışabilir.Monofaze yük için bu güç 2,5 kW civarındadır.Termostat arızasını önlemek için,ana yükün bir kontaktör üzerinden geçirilmesi ve termostatla,kontaktör devresine kumanda edilmesi,tesisatın sorunsuz çalışması için önemlidir.Genelde,trifaze termostat uygulaması hiç olmadığından !,yükün,3-4 kW tan fazla olması halinde,beslemenin trifaze olması daha doğru bir seçimdir.Bu nedenle,trifaze ısıtıcı gücü büyük olan yerlerde AC1 sınıfı kontaktör ( devre akımına uygun ) kullanmak gerekir.Kontaktör kumanda devresine,seri olarak,bir çalıştırma anahtarı ve termostat bağlanır.
İşi yapmak için gelen elektrikçiye : Kullanacağı kontaktörün,AC1 çalışma sınıfında ! ısıtıcının gücünü karşılayıp/karşılamayacağını sormanız ve o bilgileri tahkik etmeniz yeterlidir.Ayrıca,tesisatta kullanacağı kabloların ısıya dayanıklı tip olduğunu da teyidettirmeniz gerekir.
Kendi mesajlarımı okudum da birbirine çelişkili gibi görünen yazılar var. Bu konuda üzgünüm. Ama sonuçta acziyetimi anladım. Sadece anahtarı ve tehlike oluşturan kabloları yeniden takacaktım. Daha ileri gitmeyecektim. Fakat işin mantığını da öğrenmem gerekiyordu. Mantığını da kavratmış oldunuz. Ne yazık ki çevremde sizin gibi değerli şahsiyetler yok. O yüzden beni anlamanız zor. Şimdi enaniyeti bir kenara bırakıpyakınıma "kardeş, bu iş beni aşar, ben bu fırına el sürmek istemiyorum ." diyeceğim. Bunu yaparken de sizden öğrendiğim bilgileri söyleyeceğim. Zira bu hali ile sadece malzeme değiştirmek, yenilemek işi çözmeyecek. Özetle tekrar trifaze çektirmek gerekecek. Zaman ayırdığınız için minnettarım.
Son düzenleme: