orhunorhan
Üye
selamlar.Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Öğrencisiyim .Genel olarak otomasyon -elektrik/elektronik hakkında çok fazla bilgiye sahip olmamama rağmen ,bitirme tezi konusu olarak gemi anamakine devrelerinin PLC ile kontrolü konusunda bir çalışma yapmam gerekiyor.Bunun için Siemens S7-200(v 4.0 ) ü kullanacağım.Bu konuda çeşitli dökümanlara ulaşıp ,programı ve simulatörünü temin ettim.Ancak S7-200 de ,çalışmamı tamamladıktan sonra Run komutuna bastığımda "Place the PLC in Run Mode" şeklinde bir uyarı alıyorum ve daha sonrasında "Port could not be opened or is being used by another application" şeklinde bir mesaj alıyorum.Çalışmamı simulatörle açmaya çalıştığım zaman ise ,bunun S7 programı olmadığını söylüyor.İçinden çıkamadım.Bu konuda ne yapabilirim.(PLC makinem yok.Yalnızca simulasyon olarak bi çalışma yapacağım)
Bunun haricinde elimdeki simulasyon programı eski bir program.S7-200 için kullanabileceğim bir simulasyon programı var mı acaba ? ...Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler..İyi çalışmalar.
Bunun haricinde elimdeki simulasyon programı eski bir program.S7-200 için kullanabileceğim bir simulasyon programı var mı acaba ? ...Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler..İyi çalışmalar.