Siemens Tia Portal V20 ve PLCSIM bağlantı hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ferhatt1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ferhatt1

Üye
1772357186988.webp
Program dün sorunsuz şekilde çalışıyordu bu gün bu şekilde hata veriyor yaşım küçük ve öğrenciyim bu işlere yeni merak saldım bu konu hakkında bilgili abilerim beni aydınlatırsa sevinirim

Son düzenleme:
yapay zekaya plc sıme ait bırıken gereksız dosyaları sılen bat dosyası hazırlattır ..ve her kullanımdan sonra o dosyayı tıklayıp sıstemı temızle
plc sım degımı yerındeyse arka planda aşırı pislik bırıktırıyor ...

yapay zekaya plc sıme ait bırıken gereksız dosyaları sılen bat dosyası hazırlattır ..ve her kullanımdan sonra o dosyayı tıklayıp sıstemı temızle
plc sım degımı yerındeyse arka planda aşırı pislik bırıktırıyor ...
teşekkürler Mustafa Bey bağlantı sorununu tavsiyeniz ile çözdüm lakin şimdi de kendi kendine imzalanmış lisans hatası veriyor bunun bir çözümü var mı yoksa başka Tia portal sürümü mü indirmem gerekiyor sizin önerdiğiniz bir sürüm veya link var mı?(kusura bakmayın henüz çaylak olduğum olduğum için sizleri rahatsız ediyorum tekrardan teşekkür ederim )

1772437631185.webp

TIA Portal'da proje ayarlarında "Protection & Security" (Koruma ve Güvenlik) kısmında "PLC communication settings" altında genellikle "Only allow secure PG/PC and HMI communication" seçeneği aktiftir. guvenlık ayarlarında kaldırmanız gereken tıkli yerler olabılır güvenlık ayarlarında bu ayarları yapmanız gerekebılır .
bu videodakı ayarlarıda ek olarak yapın

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-03-03 000135.webp
    Ekran görüntüsü 2026-03-03 000135.webp
    85.7 KB · Görüntüleme: 5
tiaportal surumu ile plc sim surumu uyumlu olmasına dıkkat edın ..guvenlık ayarlarınıda yapınca o uyarıyıvermeecektır ..tekrar başka bır sorun ıle karsılasırsanız buraya yazarsınız vakıt oldukçaılgılenırım yahut dıger arkadaşlar benden once gorürse onlarda yardımcı olacaktır ..tıa yazılımı başlangıc evresınde cok arastırma ısteyen bır yazılım :) benım de eksık oldugum nokta oldukça epeyı ugraştırıyor kolay gelsin

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri