Siemens1215 plc ye 2 adet delta vfd sürücü bağlama

Muti3

Üye
İyi günler kolay gelsin .

Elimde Siemens 1215 plc var . Bunların Q0.0 ı ile 1. Sürücü Q0.1 ile 2. Sürücüye start vermem gerekiyor ve analog 0 çıkışı ile 1. Sürücüye frekans ayarı analog 1 çıkışı ile 2. Sürücüye frekans ayarı yapmam gerekiyor . Bağlantıları nasıl olur yardım edebilir misiniz ?

Şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin .

Şimdi ben bu 2 delta sürücüyü plc dijital çıkış ile start ını analog çıkışı ile de frekansını ayarlıcam . Bağlantılar olarak 1. Motor start konumu için Q0.1 den çıkım röleye röleden de delta sürücünün MI1 ine girdim . Sonra onun frekansını ayarlamak içinde analog çıkışın 0 ından çıktım deltanın AVI ısına yani 0-10 v girişine girdim . Aynı şekil öteki sürücü içinde yaptım . Gnd leri ise hepsini ortak bağlayıp (dijital ve analog gndleri ) 2M e girdim . Ama frekans ayarı yapamıyorum . Sence bu bağlantılarda sıkıntı var mı ?

Frekans ayarı nasıl yapacaksınız. Operator ekranı ile plc bağlantısı var mı? Sürücü kontrol modunu plc den kontrol edilecek şekilde ayarladınız mi ? Hep servet hoca hatıra anlatır, bir kerede ben anlatayım. Geçen kış soğutma kuleleri gece vardiyasında arızaya geçmiş. Evden geldim baktım operatör ekranında hiçbir komut çalışmıyor. Plc trip lambası yanıyor habire . Program yok , bilgisayar yok . Yapabilecek tek çözüm türk çözümü. Kapat tekrar aç , malesef düzelmedi. Hemen sürücünün manuel guide internetten indirdim . Manuel kontrol seçip frekans ayarlayip fanları döndürmeye başladım. Vanalara da direk elektrik verip açık konuma aldım . Durumu geçici çözüp kompresörlere yol verdim. Plc yi de ertesi gün söküp garanti kapsamında tamire gönderdim.

Son düzenleme:
abiciğim şimdi delta sürücünün hız kaynağını analog seçeceksin . ondan sonra plcnin analog çıkışını 0 10 volta ayarlıyacaksın ondan scale edeceksin ikitane bloğu var onun start inputunu tanımlayacaksın sonra q1 den röle çektireceksin kendi start kontağını çektireceksin . buraya kadar sıkıntı yok .
şimdi analog değeri neye göre artırıp neye göre azakltacaksın . kaynak ne olacak onu yazacaksın . bitti eğer sürücünün modelini söyler isen daha fazla yardımcı olabilirim ..

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,227
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri