jackal183
Üye
çok ilginçmiş yaa sigara kokusunu da yok ediyor artık Elektronik yok daha neler
Gerilim katlayıcılarda(Marx generatörü) diyotların ve kondansatörlerin her basamak için; 1 adet kullanımı yerine seri kullanımı gerekmiyor mu?
1N4007 önerilmiş ki 1000 volt taşıma kapasitesine sahip, 220V için 4. basamaktan sonra gerilim 1000V üstü bir değere ulaşacak ve diyot delinecek. Keza kondansatörler içinde aynı durum geeçerli.
Atladığım/bilmediğim bir nokta mı var?
evet dirençli ve dirençsiz olarak 2 gün denedim. sanki dirençsiz haliyle daha çok koku veriyor gibime geldi. fakat direçsiz haliyle tehlikesi fazla. ama şuda var devreyi plastik kapalı bir kutuya (iğneler için delikler açılarak) yerleştirirsek çarpılma tehlikesi kalmaz gibime geliyor.
halen direçli mi dirençsiz mi kullanayım diye karar veremedim. iyon detektör devreleri var. bi tane yaptım fakat ya devre çalışmadı ya da sadece odada negatif iyon olup olmadığını gösteriyor.
sn. katana
evet devrenin voltajı katlanarak devam ediyor. fakat devre elemanları bırakın patlamayı hiç ısınmıyor bile. beni birçok kez feci çarptı. Allah tan ayaklarım çıplak değildi hele dirençsiz haliyle daha çok çarpıyor.
saygılar.