sigorta seçimi yardım

senden ricam bana kuracağın sistemi tam olarak anlatırmısınsırasıyla
termostat kontaktorü kumanda edecek ama kontaktör cekınce motor calısacakmı duracakmı falan anlamadım çünki:(

senden ricam bana kuracağın sistemi tam olarak anlatırmısınsırasıyla
termostat kontaktorü kumanda edecek ama kontaktör cekınce motor calısacakmı duracakmı falan anlamadım çünki:(
kontaktörün çıkışi zaten motora bağlanılıcak kontak çekince otamatikman motor duracak fanlarıda kontaktör çıkışan bağlasam dururmu onu karar veremedim kontaktör çıkışında Elektrik olmayında muhtamelen oda durur

ozaman motoru durdurmak için kontaktorun normalde kapalı kontaklarını kullanacaksın haliyle aynı işlemi fanada uygulayacaksın bu kadar basit motola senkronize çalısmasını ıstıyorsan motor baglantısıyla fan baglantısı aynı olacak

ozaman motoru durdurmak için kontaktorun normalde kapalı kontaklarını kullanacaksın haliyle aynı işlemi fanada uygulayacaksın bu kadar basit motola senkronize çalısmasını ıstıyorsan motor baglantısıyla fan baglantısı aynı olacak
abi kapalı kontak noluyo kontaktor çıkısı değilmi

22rNOA.png

malum bır yandanda çalışıyorum
şimdi şeman doğru
kontaktörlerin çalışma prensibini biliyorsundur muhtemelen
kontaktörün üzerinde iki çeşit kontak çıkışı olur
*No (normalde açık kontak)enerji verdinmi kontaklarını kapatır üzerinden enerji gecer
*Nc (normalde kapalı kontak)üzerinden zaten enerji geçiyodur ve enerji verdinmi kontaklarını açar enerji geçişine müsade etmez ok...
şen şimdi termostattan kontaktör babinine bağlantını yap kontaktorun "Nc" kontaklarına motor ve fan bağlantılarını yap.
enerjiyi ver motor ve fan çalışmaya başlasın termometren devreye girip kontaktörü enerjilendirdiğinde
kapalı kontaklar açılıp motorun ve fanın enerjisini kesecek umarım anlatabilmişimdir.

malum bır yandanda çalışıyorum
şimdi şeman doğru
kontaktörlerin çalışma prensibini biliyorsundur muhtemelen
kontaktörün üzerinde iki çeşit kontak çıkışı olur
*No (normalde açık kontak)enerji verdinmi kontaklarını kapatır üzerinden enerji gecer
*Nc (normalde kapalı kontak)üzerinden zaten enerji geçiyodur ve enerji verdinmi kontaklarını açar enerji geçişine müsade etmez ok...
şen şimdi termostattan kontaktör babinine bağlantını yap kontaktorun "Nc" kontaklarına motor ve fan bağlantılarını yap.
enerjiyi ver motor ve fan çalışmaya başlasın termometren devreye girip kontaktörü enerjilendirdiğinde
kapalı kontaklar açılıp motorun ve fanın enerjisini kesecek umarım anlatabilmişimdir.
a1 acık kontak değilmi abi

A1 ve A2 kontaktör bobin uçlarıdır. Kontaktörün ana kontakları normalde açık kontaklardır. Birde yardımcı kontaklar vardır normalde açık ve kapalı ihtiyaca göre.

A1 ve A2 kontaktör bobin uçlarıdır. Kontaktörün ana kontakları normalde açık kontaklardır. Birde yardımcı kontaklar vardır normalde açık ve kapalı ihtiyaca göre.
peki usta benim şemam doğrumu bu şekilde motoru ve fanları durdurabilirmiyim yardımına ihtiyacım var ilgilenirsen sevinirim

Forum istatistikleri

Konular
129,840
Kullanıcılar
452,678
Son üye
TengRi

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri