silindirik sigortaların otomatlardan farkı nedir?

Buşonlu sigortaların açma güvenliği oldukça yüksektir. Birde kısadevre kesme kapasiteleri sonsuzdur. Yani kontağın yapışık kalma gibi riski yoktur. Ayrıca yarı iletken çok hızlı kesen buşonlarda üretiliyor.
Kısaca yüksek kesme hızı gerekiyorsa. Enerjiyi kesme garantisi aranıyorsa veya çok yüksek kısadevre akımları söz konusuysa , buşonlu sigorta kullanmakta fayda var.

Kolay gelsin.......
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
olabilir de sigorta kısa devre akımını açmadıktan sonra nee yararki abi.. Eğer kastın arızalanmaması ise olabilir.

Katım kısadevreye dayanıklılık . Örneğin, bir tanesi kısa devre anında 20kA ya dayanıyorsa, diğer 40 kA ya dayanıyor gibi düşünün. Kısadevre anında yapışıp kalan otomat çoğumuz görmüşüzdür. Bu da tehlike arzeder. Güçlü sistemlerde bu yüzden tercih edilebilir. Bir de yine arkadaşımızın bahsettiği hız faktörü var.
 
Buşonlu sigortaların kısa devre de açma kapasiteleri 100kA e kadar imal edilebilmekte. Otomatik sigortalar ise maksimum 15kA kısa devre açma kapasitesine sahiptir. 2 tip sigortada da hızlı açan sigortalar mevcut

Boşunlu sigortalar da gG hızlı açan sigorta.Otomatik sigortalarda U tipi sigortalar hızlı karakterli sigortalardır.

Buşonlu sigortalarda aM tipi sigortalar yavaş karakterli sigortalardır. Otomatik sigortalarda C ve D tipi sigortalar yavaş karakterli sigortalardır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,316
Mesajlar
925,245
Kullanıcılar
451,765
Son üye
kutay0106

Yeni konular

Geri
Üst