Sinbo yumurta haşlama makinesi.

koraycannn

Üye
Sevgili Üstadlar herkese iyi günler.
Elimde 1 adet sinbo 5803 model yumurta haşlama makinesi var. Makine neredeyse sıfır.ama garantisi yok. Makinede bir türlü çözemediğim bir sorun var. Makinenin düğmesine basınca ışık yanıyor ama ısıtmıyor.Tamir etmek için içini açtığımda bir adet kesici termostat (115 derece) buzzer ve hortum içerisinde rezistansın yanına sabitlenmiş termik sigorta (157 C 10A 250 V) var. Öncelikle kesici termostatı klamensle uçlarından multimetrenin süreklilik moduna bağlayıp sıcak hava verdiğimde kesiyor ve biip sesi kayboluyor. Hava vermeyi kesip soğumaya başlayınca tık sesi ile tekrar devreyi tamamlayıp bip sesi geliyor yani çalışıyor ve sorun yok gibi görünüyor. Termik sigortayı kontrol ettiğimde ise sigortanın atmıs olduğunu gördüm. Sağlam sigorta ile değiştirdiğimde makine çalıştı buzzer öttü anahtarın ışığı söndü. Makineyi ertesi gün tekrar çalıştırmayı denediğimde yine çalışmadı.Baktığımda yine sigortanın attığını gördüm. Bu sefer 185 derecelik sigorta ile değiştirdim ama sonuç aynı. Makine sigortayı değiştirdikten sonra çalışıyor. İşi bitince kapanıyor. Sonra çalışmıyor. Sebebini çözemedim. Aba kesici termostat bozulmuş olabilir mi? Belki de 115 C yerine 200 C gibi bir sıcaklıga duyarlı hale gelmiş o sıcaklığa yükselince termostat atmadan sigorta atıyor olabilir mi? Makinenin içinin fotoğraflarını atıyorum. Daha önce böyle bir arıza ile karşılasan varsa yardımınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20250813_110242.webp
    IMG_20250813_110242.webp
    51.1 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20250813_110302.webp
    IMG_20250813_110302.webp
    44.7 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20250729_124751.webp
    IMG_20250729_124751.webp
    43.6 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20250813_110307.webp
    IMG_20250813_110307.webp
    38.3 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20250813_110345.webp
    IMG_20250813_110345.webp
    36.2 KB · Görüntüleme: 17
Rezistansa bağlı kablo pabuçlarını kolay çıkıyorsa veya yerinde gevşekse çekip penseyle, karga burunla, vb. içe doğru sıkıp kapatarak tekrar sıkıca yerine takın. Kablo pabucu üzerinde elektrik bandı kesinlikle sarılı olmamalıdır. Çünkü pabuç aşırı ısındığında havayla olan soğuma etkisini bant blokeyle azaltır, kablo pabucu-rezistans terminal uçları arasındaki bağlantı uzun vadede bağlantı açısından daha çok riske girebilir.

Elektrikli yumurta haşlayıcı ciddi arızalar çıkaran ev cihazları listesinde kesinlikle değildir, sn. Muhsin Kamer'in de belirtiği gibi. Daha çok rezistans giriş terminal uçlarındaki kablo pabucu, bu kablonun içten oksitlenmesiyle rezistans bağlantısının kalmaması, kopması, vb. sorunlar görülür.

Bir de bu pişirici cihazın kendi orijinal parçalarını kendi orijinalinin dışındaki değerdeki parçalarla muadil olarak değiştirmemeye de çalışın. Kolay gelsin.

Sayın sanal zeka Türkler konusunda ne düşünüyorsunuz :)
Sanal zekanın bu konuda doğru ve net cevap verebileceğini sanmıyorum. Çünkü cevap verirse eğer doğrusunu söylemesi gerekecek ve Türklerin çok zeki, çok çevik, çok girişimci, çok savaşçı, çok korkusuz, vb. çok üstün özelliklerini saymaya çalışacağını ve patronları tarafından anında fişinin çekileceğini (bloke edilebileceğini) düşünüyorum.. Onun için cevap vermemeyi yeğleyeceğini düşünüyorum. :) :) :) Kolay gelsin.

Evet

Orijinalini takın.

Yumurta pişirici
Kolay kolay arızalanabilecek ürün değildir.

Arıza durumu bir var Bir yoksa,
Temassızlıkta olabilir.
ölçüm kontrollere devam.
Hocam orjinalini taktım zaten. Takınca çalışıyor pişirme işlemini halledip termostattan tık sesi geliyor ve kapanıyor sesi duyuyorum. Ertesi gün tekrar çalıştırmak isteyince çalışmıyor söküp bakıyorum.Termik sigorta atmış. 157 de taksam 185 de taksam aynı.

Rezistansa bağlı kablo pabuçlarını kolay çıkıyorsa veya yerinde gevşekse çekip penseyle, karga burunla, vb. içe doğru sıkıp kapatarak tekrar sıkıca yerine takın. Kablo pabucu üzerinde elektrik bandı kesinlikle sarılı olmamalıdır. Çünkü pabuç aşırı ısındığında havayla olan soğuma etkisini bant blokeyle azaltır, kablo pabucu-rezistans terminal uçları arasındaki bağlantı uzun vadede bağlantı açısından daha çok riske girebilir.

Elektrikli yumurta haşlayıcı ciddi arızalar çıkaran ev cihazları listesinde kesinlikle değildir, sn. Muhsin Kamer'in de belirtiği gibi. Daha çok rezistans giriş terminal uçlarındaki kablo pabucu, bu kablonun içten oksitlenmesiyle rezistans bağlantısının kalmaması, kopması, vb. sorunlar görülür.

Bir de bu pişirici cihazın kendi orijinal parçalarını kendi orijinalinin dışındaki değerdeki parçalarla muadil olarak değiştirmemeye de çalışın. Kolay gelsin.
Rezistans 400 watt gömülü rezistans. Uçlarındaki kablo geçmeli degil kaynaklı.

Hocam orjinalini taktım zaten. Takınca çalışıyor pişirme işlemini halledip termostattan tık sesi geliyor ve kapanıyor sesi duyuyorum. Ertesi gün tekrar çalıştırmak isteyince çalışmıyor söküp bakıyorum.Termik sigorta atmış. 157 de taksam 185 de taksam aynı.
Şöyle düşünelim.
Haşlanacak yumurtalar cihazdan çıkan aparatla üstlerinden delinir.
Yumurta pişiricinin içerisine, ölçekle haşlanma süresini belirleyen bir miktar su konur.
Yumurtalar haşlanmaya bırakılır.
Cihazda, pişirme süresinin sonunda; İstenilen kıvamda haşlanan yumurtaların suyu biter ve buzzer öter.
Bu aşamada cihazın anahtarı kapatılır.
Anahtar kapatılmazsa; cihazda sıcaklık yükselir ve termik sigorta atar.
Şimdi siz nerede hata yapıyorsunuz, takip edin ve düzeltin.

yumurta pişirme makinası ne la? benim hanımda getmiş yoğurt makinası almış .. bizim köyde deli nazife var yarım akıllı sutu kaynatıyor ılıtıyor 1 kaşık yoğurt koyuyor oluyor ... çezveye koy su kaynamaya başladıktan sonra 3 dakka rafadan 3.5 dakka kayısı 4 dakika hafiif 5 dakka sonrası pişmiş yav .

yumurta pişirme makinası ne la? benim hanımda getmiş yoğurt makinası almış .. bizim köyde deli nazife var yarım akıllı sutu kaynatıyor ılıtıyor 1 kaşık yoğurt koyuyor oluyor ... çezveye koy su kaynamaya başladıktan sonra 3 dakka rafadan 3.5 dakka kayısı 4 dakika hafiif 5 dakka sonrası pişmiş yav .
Öğrenci yurdunda tencere çayı içmiş nesiliz baba :) Yeni nesil anlamaz.

akıllı makine(ler) diyerek yavaş yavaş insanlara yeteneklerini kaybettirip makinelere mahkum ediyorlar farkında değiliz. xxxx matikler olduğu sürece (pişirici, yapıcı) hayat kolaylaşıyor zannederken, mekanik kölelere dönüşüyor insanoğlu farkında değiller. şehirleşmeyle bazı makineler gerekli tamam ama adı akıllı olan diğer matikler benim için gereksiz.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri