nuri_dardanel
Üye
selam sevgili arkadaşlar ;
arazi çalışmalarında kullanmak üzere bir projem var kısaca size neler gerekli olduğundan bahsedeyim
24 civarı kanal sayısı olmasını istiyorum
devrenin yazılımları USB veya LPT veya seri port üzerinde control etmek istiyorum
Laboratuar dışı kullanımlar olacağından 12 akü ile besleme yapılabilmesini istiyorum
Bilgisayardan çıkış (kontrol) işlemleri için röle mi yoksa piclemi yapma konusunda fikilerinize yada
daha farklı bi sistem için ???
Ölçtüğümüz değerler Doğru akım (1- 1000 mA aralığında)
ve voltaj (0.1 ve 1000 mV aralığında ) değerleridir
Bu değerleri 8 veya 10 ayrı kanaldan bilgisayara gönderebilecek devreniz mevcutmu?
Bu devreden beklediğim 8 veya 10 ayrı veriyi ayrı ayrı ama eşzamanlı olarak bilgisayara göndermesidir.
Giriş verisi 1 akım geri kalanıda voltaj okuma olarak yapılacaktır
Bu konuda bana yardımcı olursanız seviniriz
Ilginize şimdiden teşekkürler
saygılarımla nuri
arazi çalışmalarında kullanmak üzere bir projem var kısaca size neler gerekli olduğundan bahsedeyim
24 civarı kanal sayısı olmasını istiyorum
devrenin yazılımları USB veya LPT veya seri port üzerinde control etmek istiyorum
Laboratuar dışı kullanımlar olacağından 12 akü ile besleme yapılabilmesini istiyorum
Bilgisayardan çıkış (kontrol) işlemleri için röle mi yoksa piclemi yapma konusunda fikilerinize yada
daha farklı bi sistem için ???
Ölçtüğümüz değerler Doğru akım (1- 1000 mA aralığında)
ve voltaj (0.1 ve 1000 mV aralığında ) değerleridir
Bu değerleri 8 veya 10 ayrı kanaldan bilgisayara gönderebilecek devreniz mevcutmu?
Bu devreden beklediğim 8 veya 10 ayrı veriyi ayrı ayrı ama eşzamanlı olarak bilgisayara göndermesidir.
Giriş verisi 1 akım geri kalanıda voltaj okuma olarak yapılacaktır
Bu konuda bana yardımcı olursanız seviniriz
Ilginize şimdiden teşekkürler
saygılarımla nuri