Sistem Start, Manuel-otomatik, Siren Sustur

avast

Bölüm Yöneticisi
Yönetici
Bölüm Yöneticisi
Arkadaslar, Sistem Start, Manuel-otomatik, Siren Sustur Devreleri Ve Bunlar ile ilgili acıklama yapabilirmiisniz?

Mandal Butonların Kapalı Kontaklarından Fazları neden Geçiriyoruz :S Bunları anlatırmısınız?

sistem manuel calısırken otomatık calısmasın dıye otomatık calısırkende manuel calısmasın dıye , manuel ve otomatik mandallı butonlarına gelen elektrık bırbırınden tersınden gecılır

sistem manuel calısırken otomatık calısmasın dıye otomatık calısırkende manuel calısmasın dıye , manuel ve otomatik mandallı butonlarına gelen elektrık bırbırınden tersınden gecılır

İlgilendigin İcin Tesekkürler Ama İnan Bisey Anlayamadım. Hem Devre Olarak Hemde Yorum Olarak Anlatılırsa Daha Faydalaı Olacagına Innanıyorum

Sistem Start, :
sistemin çalışma komutunun verilmesi.Push butonlarla veya kalıcı butonlarla isteğe yapıacak işe göre seçilir.

Manuel-otomatik:
manuel yani elle kontrolüdür örnek bir butona bastığında motor ileri gider butonu brakınca durur.Otomatikte butona basıldığında bir yardımcı elemanla (röle-kontaktör vb.)mühürleme yöntemiyle kilitlenir.butondan elini çeksende çalışmaya devam eder.Taki stop veya acıl durdurma butonuna basılana kadar.(kilitleme devresindeki sinyal stop devresinin üzerinden geçirilir)

Siren Sustur Devreleri:buda man-oto gibidir stop yerine siren rst kullanılır.Arıza sınyalı geldığınde devreyı kıtler ve rst ıcınde sınyalı kesersın.
bunlar otomatık kumandada geçerli plc ilede kontrolü oluyor .

teşekkür ederm

siren sustur resetleyemiyorum:S

Forum istatistikleri

Konular
129,852
Kullanıcılar
452,707
Son üye
128bpm

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri