Sitemiz Göz bebeğimiz sahipsiz mi kalıyor ?

-----

Dil ve kuralları çook önemlidir!
Karşıdakine saygının ilk ve en önemli göstergesidir.

İnternet ortamında , karşımdaki hakkında ve sorduğu konu hakkında , onun bana yazdıkları ile bilgilenirim.
Özellikle teknik konularda çooook daha önemlidir.

Bu açıdan , yasak ne ki denk geldiği yerde sıkacaksın hem de topuğuna değil kafasına..

Mesele verdiğiniz bilgilerin yanlış olması değil. Buna bir sözüm yok çünkü o konumda değilim. Dikkat edin lütfen konuyu farklı boyuta çekmeyin. Başarılı olamazsınız.
Mesele soru sorma adabı, karşıya saygı, terbiye ve yaşının gerektiği uslubu!:D kullanma. Yukarıda yazmış olduğunuz ilk mesajla kendi topuğunuza sıkıyorsunuz. Tamamiyle kendinizle tezat içerisindesiniz.
Mevlana ne güzel demiş:'YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL .'

-----

..karşıya saygı, terbiye ve yaşının gerektiği uslubu!:D kullanma....'

Teknik konularda bu yazdıklarının hiç anlamı yoktur.
Yaşına saygı ancak toplumda bir büyüğümüz gördüğümüzde yol vermek yer vermek söz vermektir.
Teknik konularda yanlış bildiğine doğru demek saygı değil cinayettir.
Doğru yapan 15 yaşında çırak da olsa ustamdır saygımı görür.

Her neyse ne yazsam da sabit fikrin değişecek değil.
Kaynağı belli , aile ile ilgili bir konuda yazdığım bencillik üzerine bir mesaj ..
Onu çözemediğin gibi bunu da çözmeni beklemiyorum.

Mevlana hazretlerinin klişeleşmiş bir kaç sözüne ek eserlerini incelersen belki ne demek istediğimi çözersin.
Mesela iğneyi kendine batırmayı dene..

Ben sağ yanağıma vurulduğunda sol yanağını gösteren ümmetten değilim.

Yorum okuyucuların.

Yaşamın her noktasına "DOZAJ" önemlidir. Dozajı kaçırmamak önemlidir, dozajı iyi ayarlayan her zaman kazanır.
Karşındaki insanı tanımıyorsun Meslek yerine Mühendis yada tekniker yazıyor derinleme bilgi vermeye kalkıyorsun adamın aklı iyice karışıyor ne sorduğunu unutur hale geliyor belki, burada dozaj önemli.
Karşındaki insanı tanımıyorsun tek amacı belki seni sinir etmek bilgi edinmek değil sen azimle bilgi vermeye çalışırken o seni minicik beyni ve adi kişiliği ile makaraya almaya kalkıyor mesela,burada da dozaj önemli.
Karşındaki adamı tanımıyorsun yanlış bilgiler edinmiş ama kendince doğru sanıyor ve inatlaşıyor burada da terbiye ölçüsünde uyarı yapıp mesaja son vermek lazım yani yine dozaj.

Konu ne olursa olsun dozajı iyi ayarlayamıyorsan o işten hayır gelmez...

yalnış bilgi ile doğru bilginin ayırılabilmesi için mesajın içerisine + / - gibi butonlar ekleyeceğiz.
yalnış veya doğru bilgi bu şekilde diğer üyelerin katkıları ile daha net ortaya çıkacaktır.

Konuyu dağıtacağınızı biliyordum. ÖZELLİKLE DE DAĞITMAYIN DİYE UYARIDA BULUNDUM. Teknik konuda yanlış bilgiyi savunalım ve tepkisiz kalalım demedim. Sizin yazmış olduğunuz 'Dil ve kuralları çok önemlidir. Karşıdakine saygının ilk ve en önemli göstergesidir.' mesajınıza güldüm. Bu mesajın sizle uzaktan yakından alakası yok.
Bakın bir daha tekrar ediyorum. Teknik konu, konumuz değil! Birbirimize karşı saygılı olma hususunda Türkçeyi iyi kullanma! Siz buna hitaben yazmadınız mı ben de sizi kendi silahınızla vurdum. Bu kadar basit.
Bu arada aile ile ilgili mesajınızı çoktan unutmuştum. Kendi kendinize uzak fantaziler kurmayın.:p

Mesela yakın zamanda başka bir mühendis arkadaşla girdiğiniz tartışma gibi.
Yoktu aslında farkınız ama işte...
Demediğiniz kalmadı , ben bir tek kişiye bile onların yarısını değil tekini bile yazmadım.
Ama önemli olan bilgi dediniz ve teknik yönü ile tartışmaya devam ettiniz.
Çeşitli seviyeden bilmeyen bir çok kişinin de ilgisini çekti ve okudu , okuduğu içinde bilgilendi.
Tam olarak anlatmak istediğim bu.
Avukat tutsam parasıyla böyle yandaş örnek verdiremezdim.
Teşekkür ederim. :rolleyes:

Evet insan aslında her zaman gerçek doğruları bilir ve anlar, önemli olan onlara uyabilmektir.

Sigaranın milyon zararını bilir ama yine de içer.
Süt'ün faydalarını bilir ama ağzına sürmez.
....
bu liste bitmez...

Dozajı kaçırmamak için mücadele etmek gerekir ! Bahsettiğiniz gibi bende bazen maalesef dozajı kaçırıyorum.

Son düzenleme:
ve karşıtlara sabır..
hoşlanmasakda...

yalnış bilgi ile doğru bilginin ayırılabilmesi için mesajın içerisine + / - gibi butonlar ekleyeceğiz.
yalnış veya doğru bilgi bu şekilde diğer üyelerin katkıları ile daha net ortaya çıkacaktır.

Art niyetli üyeler ve yanlış bilgi edinmiş üyeler yine bu puanlamada herkesin kafasını karıştıracaktır. Kim 500 milyon ister programındaki seyirciye soralım durumu gibi bir şey olacaktır. Böyle bir uygulama yapmayı düşünüyorsanız oyu veren üyelerin güvenilir kişiler olup olmadığının (Mesleğinin ve puanının) herkes tarafından görülebilir olması gerekir diye düşünüyorum.(Aslında beğen butonu bu vazifeyi ziyadesiyle görmekte!)

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,835
Kullanıcılar
452,663
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri