Siz İşveren Olsanız Bu Ücreti Verir miydiniz?

yelek 87 sana sonuna kadar katılıyorum. Hislerime tercüman olmuşsun.
Ancak şunu da belirteyim ablam ilkokul öğretmeni ve o da bize katılıyor. Yukarıda Allah var bu şartlarda kimse bu parayı vermez diyor. Eşi de okul müdürü ikiside Türkiye şartlarında ne kadar şanslı olduklarının farkında.
 
Sayın Yelek 87 !
Siz, öğretmenlerin haftalık çalışma saatlerinin, diğer çalışanlara göre daha az olduğunu,
maaşlarının diğer çalışanlara göre daha fazla olduğunu,
tatil günlerinin diğer çalışanlara göre daha fazla olduğunu, ve diğer avantajlarının olduğunu siz ilkokula, ortaokula, liseye giderken mi öğrendiniz, yoksa üniversite bitirip mühendis olduktan sonra mı öğrendiniz ?
 
frekans38 e çok güldüm :D sn yeleğin dediği gibide uykudan zar zor uyanıp bi hayli uğraştınız sanırım bu mesajı yazmak için. ama doğru söylüyorsunuz şantiyede çalışmanın neresi zor hamallık dünyanın en kolay işi elinize bi kasa alıp limon satın bakalım yapabilecekmisiniz size çok kolay gelecektir bence öğretmenliği bırakın canım uğraşmayın efor sarfetmeye değmez girin bi şantiyeye keyfinize bakın.
 
Sayın YELEK ve diğer arkadaşlar tartışılan konunun tarafları olan yorumcu arkadaşlar sanırım sizde şunu farketmişsinizdir : Konuyu ortaya atan arkadaşımız açıklamalarında ve örneklendirmelerinde itici,incitici,genelleyici ve alaycı bir hitap şekline kaçtığında hakkaniyet adına tartışılmaya başlayan konu (ki kendileri önemli bir noktayı ortaya koymuşlardır) ciddiyetini kaybederek münazara noktasından tartışma noktasına geliyor.Kişisel üstün gelme haklılığını ortaya koyma gayretleri olumsuzluğa doğru gidiyor.Tabi sadece konuyu başlatan değil arada bazen cevap veren arkadaşlarda işin bu seviyeye gelmesine sebeb oluyor.Birde konuyu başlatan arkadaş konusunun seviyeli şekilde tartışılması için en çok dikkat etmesi gereken kişi olması gerekir diye düşünüyorum ! Neden bizler ciddi bir konuyu bilgi-bulgu- belge üçgeninde verimli olacak şekilde saygı sevgi çerçevesinde münazara kurallarına uygun paylaşamıyoruz?Sürç-i lisan ettimse affola.....Konuyu ortaya atınca "BİZ DAHA ÇOK TARTIŞIRIZ AÇIK OTURUMUNA HOŞ GELDİNİZ " espirisine uygun düşmeyen paylaşımlar dileği ile....:rolleyes:
 
Son düzenleme:
bizim ülkenin şartlarında bu kişinin çalışması imkansız
 
Sizin olaylara nerenizle baktığınızı ben gayet iyi anladım... Öğretmen ,öğretmen,öğretmen diye tutturmuşsunuz gidiyorsunuz.Benim hislerime tercüman olan ,İlim Kapısının Sahibinin sözlerini aktarıyorum: Bana bir harf öğretenin kölesi olurum. ( Hz.Ali r.a ) siz öğretmenlere kurban olun …

Öğretmen maaşı fazla imiş…Ben bir teknik öğretmenim. Akşam okuldan gelirim, dünyadaki yenilikler nelerdir, mesleğimizdeki gelişmeler nelerdir takip ederim güncelliği öğrencilerime yansıtmaya çalışırırım. Ben burada öğrencilere sadece bir meslek öğretmiyorum. Hayatta bir şeyleri başarabileceğini göstermek istiyorum,kendilerine özgüveni olan insanlar yetiştiyorum,toplumda nasıl davranmaları gerektiğini, insanlarla nasıl konuşmaları gerektiğini , siz bilmezsiniz ama evde onlara gösterilmeyen sevgi ve anlayışı gösteriyorum… Biz öğretmenler onları hayata hazırlamıyoruz, onlara hayatı öğretiyoruz. Sizin kafanızda tasarladığınız öğretmenlik salla başı al maaşı değil… Çıkartın o at gözlüklerini…

1923' te geçmiş konuşmadır. Vekil maaşlarına zam yapılması gündemdeydi ve o sırada geçen konuşma şudur:
yıl 1923. "paşam vekil maaşlarını düzenleyeceğiz ne kadar verelim?"
Atatürk: "öğretmen maaşlarını geçmesin."

Öğretmen sabah kalkıp yatana kadar çalışan insandır. Milletvekilleri de aynı çalışma saatlerine sahip aldıkları maaş 11 bin civarında… NEDEN öğretmenlerin maaşı milletvekillerinden düşük diye bir kıyaslama yapmıyorsunuz???

Sizin verdiğiniz o örneklere karşı ben vereyim birkaç örnek ; dershanede çalışan öğretmen arkadaşım var 3200 tl maaş alıyor ,sadece dershanede öğretmenlik yapıyor , ilkokul mezunu akrabam var işyeri sahibi 4000 tl den fazla kazanıyor, mühendis arkadaşım var özel sektörde 1200 tl alıyor,mühendis arkadaşım var işyeri sahibi altında 120 bin tl lik Mercedes var,lise mezunu arkadaşım var 1800 tl maaş alıyor.Okulumda görev yapan hademe 2200 tl maaş alıyor. Neymiş öğretmen fazla maaş alıyormuş… Alın birde burdan yakın…
12 yaşında özel sektörde çalışmaya başladım ,pazarda limon satmadım ama pazarda soğuk su sattım, yeri geldi kapı kapı dolaşıp ürün tanıttım, satış yaptım, yeri geldi işletme sahibi oldum. Şu anda özel sektörde çalışmasam da özel sektörle içli dışlıyım , sizin o özel sektörle ilgili bildiklerinizin 10 katını cebimden çıkartırım... kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş, sizinki de o hesap…

Eğitime, işletme mantığını katmaya çalışan sizin gibi zihniyetler olduğu sürece öğretmenlerin gerçek değeri anlaşılmayacak.
Siz öğretmenlere fazla alıyor deseniniz bile, bir öğretmenin size öğrettiklerine paha biçemezsiniz…
Aldıkları para sadece simgesel dir.

Tekniker arkadaşım var bazı akşamlar dışarı çıkalım diyor, çıkamıyorum neden çünkü yarınki ya da ondan sonraki derse hazırlık yapıyorum. Neymiş : Öğretmen sabah kalkıp yatana kadar çalışan insanmış.

Öğretmenleri itibarsızlaştırmaya çalışan kesimlerin oyunlarına geliyorsunuz, koyun psikolojisi altında yaşamaktan kurtulun...

Saat 1.50 de attığım mesaja gönderme yapan arkadaşlar siz benim günde kaç saat uyuduğumu biliyor musun ki bir yerlerinizden espiri yapmaya çalışıyorsunuz.
 
Son düzenleme:
Aldıkları parayı neden beğenmezler madem öğretmen olmak isterken bunları düşünmedimi aldığı parayı kabul etmedi neden şimdi mızmızlanırla neden okul bahçeleri oto galeri gibi okulda hademenin sarfettiği gücü kim sarfetmiş siz işinizin hakkını veriyor olabilirsiniz ama genel konuşuyoruz burda üzerine alınan konuşuyor her işte, var hakkını veren, vermeyen , hakkını verene laf yok ama diğerleri ? bizim öğretmenimiz sizin gibi değildi verirdi temrini gider odasına bilgisayar başından kalkmazdı gecede facede öğrencilerine ders veriyor heralde, şimdi bu hocaya bu maaş fazla değilmi , herkes çalışacağı işe başlarken maaşını kabullenir sonradan mızmızlanmaz
 
Öretmen öğrenci ile aynı frekansta yayın yapan kişidir. Frekanslar tutmuyor ise öğretmen öğrencinin frekansına girebilmelidir.

Bunu becerebiliyorsa o parayı fazlasıyla hak eder. Beceremiyorsa boş boş gelir gider.
 
Entrasan bir toplumuz, çok net konuşuyorum. Verdiğim örneğin nesi alaycı yada kırıcı. Gerçekleri duymaksa kırıcı o benim problemim değil. Benim eleştirilerime saçma diyenlerin verdikleri cevap ve savunma şekli burda duruyor. Merak edenler için söyleyim, abim öğretmen ve ben lisede okurken bile öğretmenlik hakkında fikirlerim buydu. Ben mühendisliğide bu kadar hatta daha fazla eleştirdim, öğretmen olanlardan biri bile delikanlıca çıkıp gerçeği kabullenemedi arkadaş. Hz. Alinin söylediği söz milli eğitim bakanlığındaki öğretmenleri mi kapsıyor???. Acaba Hz. Ali`ye sorsan yazları çalışmayan, haftada 5 gün oda yarım gün çalışan adamlar hakkında düşünceleriniz nedir, acaba cevabı ne olurdu.!!!!! Uydurma hadisler gibi uydurma Atatürk sözleride duyulmaya başlandı, biraz araştırın Atatürkün öyle bir söz söylemediğini bilecektiniz.

Ben olayın insani boyutunu düşünüyorum. Bundan yaklaşık 6 ay önce, yapı denetim firmasındaki bir mühendis abimizin oğlu ve yanında bir arkadaşı ile geldi. Konu birden çok çalışmaya geldi ve bu üniversitede okuyan zeka pırıltısı günde 8 saat çalışamnın az olduğunu söylüyordu. Günde 10 saatten az çalışmak geri kalmaya sebep veririmiş!!!!! Bende öğretmenlere bakın dedim, nerdeyse tatilden sıkılacaklar..... o sırada bu iki arkadaş birden renkleri değiştide öğretmenlik göründüğü gibi değilmiş, çok zormuş, kpss diye bir illet varmış çok zormuş (92 küsür aldım ammada zordu neyse :)sonra doğu göçü bilmem ne öğretmen çok çalışıyormuş diye bir ton laf sıraladılar. Siz nerde okuyorsunuz diye sordum, marmara kimya öğretmenliğinde okuyorlarmış :)))))

Bu konuda da aynısı oldu, şu şartları ilk okuduğunuzda bu şartları isteyenin yüzsüz olduğu hayyatta kimse çalıştırmaz demiştiniz pek çoğunuz dimi? O sırada aklınıza gelen meslek hangisiydi? Mühendis mi acaba? Mühendis bu şartlarda çalışmak isterse yüzsüz, ukela, şımarık, dalga geçiyor deniliyor. Ama jeton düşüp öğretmen olduğu anlaşılınca yine kendi öğretmenlik mezunu olan arkadaşlarından birden mantiletisi değişiyor. Başkalarına layık göremedikleri şartları öğretmen olunca çok rahatlıkla hakettiklerini düşünüyorlar. Yine aynı ebeveyni öğretmen olanlarda anne babası tembel denmesin diye savunmaya geçiyor. Yine aynı günde en az 10 saat çalışılmalı diyen ama kendisi en fazla yarım gün çalışacak uyanık midesi geniş işgüzarlarımı görmeyelim.

Mühendis de, mimar da, işletmeci de, vs. meslekte çalışanda insan, öğretmen olarakta çalışan insan. Onlarında bir ailesi var, onlarında bir sorumlulukları var, öğretmenlerinde var. Biri yarım gün bilemediğin saat 3 e kadar çalıştırcan, yerine göre hafta içi boş vercen, haftasonu çalışmak bedir bilmeyecek, yazları dersen işe gitmek bilmeyecek, diğer tarafta haftanın 6 günü çalışacak, bir pazarı bile belki net tatil olmayacak, nöbeti vardiyası yerine göre çok büyük sorumlulukları olacak, her daim kendini yenileme ve geliştirme kıskaçında olacak ve bu durumda ilk tarafta bahsedilen öğretmen sıfatlı vatandaşlar yaptıkları işi kutsallık kılıfıyla örtüp üstüne duygu sömürüsü yapacak. Herkes yapıyor demiyorum ama çoğunlukta yapıyor. Öğretmenlikte birer meslek, Türkiye şartlarında hemen hemen en kolay meslek.Hala buna rağmen yakınma bu meslekte var.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,822
Mesajlar
920,774
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst