Siz İşveren Olsanız Bu Ücreti Verir miydiniz?

Ya arkadaşlar, büyüklerim ben ne diyorum siz ne diyorsunuz.Ben diyorum Sonya, siz anlıyorsunuz Konya. Ah şunuda diyelim en idealist öğretmen müthiş bir şey bile olsa şu ilk mesajta saydığım şartlarda o parayı verir misiniz??? Vermezsiniz çok açık ve net. Ben bütün emekçiler birlik olsun öğretmenler hariç yada bütün öğretmenler tembel falan demedim ki? Ben sistemin tutarsızlığı ve buna karşı yapılan tek taraflı yüzsüzlüğü kastediyorum. Atanamayan öğretmen, atandıktan sonra acıların çocuğu olan öğretmen görüntüsünün yaptığı sömürüyü kastediyorum. Diğer emek kollarında öğretmenden çok daha zor şartlarda çalışan insanların sorunları bu öğretmen sömürüsü yüzünden gündeme gelemediğini söylüyorum. Siz yazdıkça ben cevap verince konu değişiyor.

Konuyu açıyorum, benim matematikte kalmasın diye ders verdiğim sınır zekada olan akrabam, şu an felsefe öğretmenliğinde 2. sınıf. 2 sene sonra bu vatandaş öğretmen olarak mezun olacak. Atanırsa 2 bin küsür parayı beğenmeyecek, eğer başka bir meslek seçseydi asgari ücret dahi alamazdı. Niye teknikere duvar kırmayı bırak gir öğretmenliğe dediğimi anladınız umarım. Herkes boğaziçi eğitim fakültesi mezunu yada teknik eğitim fakültesi mezunu değil, bi sürü fazla emek vermeden girilen mezun olunan eğitim bölümü var. Daha üniversite 1. sınıf öğrencileri atanamayan öğretmen yürüyüşlerine katılıyor, bakar mısın işin rezaletine!!!!

Atanamayan öğretmenlerin tümünü atadınız diyelim, her sene bir sürü adam geliyor. Bütün eğitim fakültelerin mezunlarını devlet istihdam mı edecek? Diyeceksiniz öğretmen açığı var devlet atasın!!! mühendis açığı yok mu, doktor açığı yok mu, avukat, hakim açığı yok mu? Yine tek taraflı bencil düşünce burda karşımıza çıkıyor. Emekçi birliği diyenlerin bunu nasıl görmüyorlar.Bide başka bölümlerden mezunlar keriz mi? Tekstil mühendisi ne yapsın,kimya mühendisi ne yapsın?

Öğretmen maaşları avrupa ülkelerine göre çok düşükmüş!!! evet her mesleğin maaşları avrupa seviyesinde ya bir öğretmenlerin en düşük. Mühendis maaşlarını kıyaslanırsa öğretmenlerden daha büyük bir fark var. Bencillik devam!!!

Eğtim özelleşmemiliymiş, dünyada örneği yokmuş (ingiltere, norveç, isveç, danimarkada vs. ülkede eğitim %50 nin üstünde özelleşti). Tabii canım eğitim çok önemli, diğer alanları özelleştirin gitsin ama eğitim kalsın dimi idealistlerim.:))

Ben 4 yıllık okudum mühendiste 4 yıl okudu niye mühendis kadar maaş alamıyorum??? Bana dünyada bir örnek verin öğretmenle mühendis aynı maaşı aldığı bir yer var mı? Bu mantıkla sınıf öğretmeni ile bir elektrik-elektronik mühendisi yada Hakim aynı alsın hepsi 4 yıl okudu ya, mantığına kurban olduklarım. Sen yazları keyif yaparken vardiyada Allahın sıcağında çalışan mühendisle aynı alacan, oh ne güzel hayat.

Dershanede çalışan öğretmen soruyorlar ne gibi sorunlarınız var, adam diyor atanamıyoruz!!!! Özel eğitim kurumlarında yaşanan sorunlar değil, devlete atanmak esa sorun!!! Eğitimde bir öğretmen atanması birde öğretmen maaşı en önemli sorun zaten. Yoksa eğitim yerlerin modernizasyonu, eğitim öğretim eksikleri pek önemli konu değil.

Dershanede haftada 60 küsür saatte en kralı 900 tl çalışırken isyan etmeyenler, devlete girince haftada 20 saate 2 bin küsürü birden niye beğenmez???

Annesi babası öğretmen diye, her öğretmen konusunda kendini daha doğrusu annesi ve babasını savunmaya çalışan garip yaşam formlarını görünce gülesim geliyor.İnsanla uğraşmak zormuş peh peh, yazılı kağıdı okumak varmış peh peh, sen evinde iki çocukla uğraşamazken bunlar 50 çocukla uğraşırmış peh peh. Gözlerim yaşardı bu zor işlerde, nasıl yapılıyor inanamıyorum!!! Yazık bunları dahi söyleyecek kadar acınası bir duruma gelmek. Teknik personel kaldır kafanı kumdan, devlette çalışan bir öğretmenden çooookkk daha zor şartlarda çalışıyorsun, bu öğretmen propagandasından kendini kurtar senin yaptığın iş çok daha fazla emek ve alınteri gerektiriyor. Önce sen kendi değerini ver.

İşte yukrda paragraf halinde öğretmenlerin genel fikirlerini yazdım, daha çokta örnek var. sistem çürük. Devlette öğretmen olanda kendini garip bir yapıda hissetmeye başlıyor. En çalışkan idealist adam bile bu sistemde tembelleşir. Başka bir sektörde çalışan tembel bir adam bile bu istemde çalışan en idealist öğretmenden daha fazla efor ve emek harcar!!!

İşin önemi kutsallığı perdesi kaldırın gerçeği görün. Elbet kamuda işinin hakkı veren çalışanlar var ve onların sayesinde devlet ayakta duruyor da toplumdan alınan yüksek vergileride unutmayalım.
 
"Eğtim özelleşmemiliymiş, dünyada örneği yokmuş (ingiltere, norveç, isveç, danimarkada vs. ülkede eğitim %50 nin üstünde özelleşti). Tabii canım eğitim çok önemli, diğer alanları özelleştirin gitsin ama eğitim kalsın dimi idealistlerim.:))"

Buna gülüyorum sadece eşitlikten dem vurup eğitim özelleşsin demek nasıl bir ironidir artık bilmiyorum.Eğitimin devlete bağlı göründüğü şu durumumuzda bile fırsat eşitliğinin ayaklar altında olduğu toplumumuzda eğitimi özelleştirerek nereye varmaya çalışılır acaba?Bu özelleştirme olayını öğretmenler tarafından değilde her farklı gelir yada gelirsizlik grubundaki öğrenci ve öğrenci adayları tarafından da düşünmek gerek!
Senin dikkat çekmek istediğin konuyu anlıyorum çoğunda haklıda olabilirsin fakat yukarıdaki örnekte ki gibi bazı cümlelerin kafa göz yarmakta! Öğretmenlerin yaptığı işi eleştirmene diyecek birşey yok ama bu kadar aşşağılamanda çok çirkin geldi bana!
Bu arada öğretmenler en fena acıların çoğu biziz uleynn diğerleri süperkulade şartlarda ve maaşlarda çalışıyoruz diye demeç verdi de haberimiz yok?
Kısacası hak savunmak başkalarının hakkına saldırmak değil!
 
Ya kardeş elektrik mühendisiyim 10 parmağımda 10 marifet var bana kamuda çalışan istediğin tecrübeye sahip mühendisi getir ben le mesleki olarak çekişemez bu kadar iddialı konuşuyorum.... Ama o adamlar 4000 - 5000 tl maaş alıyor birde üstelik hiç bir baskı stress olmadan yan gelip yatıyorlar...
Benim kızdığım nokta kamu çalışanlarının aldığı ücretler değil kamu da çalışan ve mühendislik adına hiçbir vasfı kalmamış insanların ben mühendisim deyip hava atmaları...

Eline versen en basit ac motoru yıldız üçgen bağlayamazlar, sorsan kontak ney bobini ney diye o ne lan derler...Adama sorsan K.A.K rölesi nasıl çalışıyor diye cevap veremez. Ve benzerleri uzayıp gider ... Sorsan dünyada mesleğimiz adına ne gelişmeler oluyor diye bön bön gözünün içine bakar...
Tabi bu saydıklarım kamu mühendislerinin işi değil... Değilse yaptıkları mühendislikmiir değildir.. :) O zaman bana göre bu adamlar sayın Yelek beyin konu başlığınaki tarifine uyan çalışan gurubuna girmektedir ???

Anca sabah 8 akşam 5 işe gelip kaşe basıp imza atarlar.
 
Hocam, ben eğitimde özelleştirmeyi mi savunuyorum!!!!!!!!!! yada sadece olayı hep bir taraftan bakanlarımı eleştiriyorum. O yazdığım konuları memurlar nette fazlasıyla bulursun. Başkaların hakkına saldırmak mı, hangi hakka saldırmak. Dediklerimi hangisi saldırı? Adama sırf tatil günlerini yazdığım için benim ölmüş anneme küfür eden öğretmene (veya mühendis ne haltsa) mi saygı gösteriyim. Biraz empati kurun. Ben öğretmenler süper şartlarda yaşıyor demedim, öğretmenden daha kötü şartlarda çalışan var dedim, onların sesi çıkmıyor dedim. Bu dediklerimide anlamazsınız. Bozuk bir türkçeyle abu sabuk kişilerin yazdığı aforazmalardan alıntı yapıyım, o zaman yazdıklarım anlaşılır ve beğenilir!!!!
 
Başkaların hakkına saldırmak mı, hangi hakka saldırmak. Dediklerimi hangisi saldırı?



Bozuk bir türkçeyle abu sabuk kişilerin yazdığı aforazmalardan alıntı yapıyım, o zaman yazdıklarım anlaşılır ve beğenilir!!!!



Sanırım sorunun cevabını kendin vermişsin.
 
Bu mu saldırı, gerçeği söylemek ne zamandan beri saldırı oldu. Herkes aynı düşüncede olmak zorunda mı?
 
Tabiki aynı düşüncede olmak zorunda değiliz.Ozaman ben sorayım

Bozuk bir türkçeyle abu sabuk kişilerin yazdığı aforazmalardan alıntı yapıyım, o zaman yazdıklarım anlaşılır ve beğenilir!!!!


Burada anlatmak istediğin nedir?
 
Burda anlatmak istediğim bazılarına göre üstad ,bana göre ise üstadlıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan birilerin osmanlıca alıntıları beğenilirken, benim çok açık bir şekilde belirtiğim konuların hala farklı anlaşılmasına eleştiriydi. Ben bakın koca orman diyorum, adam diyor ormanın içindeki çam ağaçının en uç yaprağın üstündeki tırtılın üstündeki bitin yavrusu şöyle böyle. Konu çok açık ve net.
 
Tabiki aynı düşüncede olmak zorunda değiliz.Ozaman ben sorayım

Bozuk bir türkçeyle abu sabuk kişilerin yazdığı aforazmalardan alıntı yapıyım, o zaman yazdıklarım anlaşılır ve beğenilir!!!!


Burada anlatmak istediğin nedir?

Peki sizin bu konuda Said-i Nursiden alıntı yapmanızın amacı nedir? Alıntılara da baktım pek konuyla da ilgisini göremedim.
 
Yelek 87 Kardeşim ne demek istediğin belli, onlarda anlıyor ama bazı gerçekleri kabul etmek zordur. Israra gerek yok.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,822
Mesajlar
920,774
Kullanıcılar
450,911
Son üye
fatih41311

Yeni konular

Geri
Üst