ilk mesajı okudum sadece birde son 3-4 mesajı arada yorum yapmış olan varsa ve kaçırdıysam kusura bakmasınlar.
ilk mesajda öğretmenin yattığı yerden para kazandığına laf dokundurmak için yazılmış sanırım ( etrafımda o kadar çok öğretmen varki, hak ettiklerinin çok daha altında maaş aldıklarına inanıyorum. herkes iş hayatında insanlarla uğraşıyor ama akşama kadar çocukla uğraşmanın zorluğu konusunda herhangi bir tartışmaya gerek bile olmadığını düşünüyorum ) bir malzeme satmaya benzemez, çizim yapmaya benzemez, beden gücüne dayanmaz. tamamen kafa patlatılan ve çocuk yetiştirmeye dayanan bir meslek. gönüllü olarak doğuda engelli çocuklara eğitim vermeye giden tanıdığımda var, burada 5 saat derse girip hiç bişey öğretmeden dersten çıktığına emin olduğumda.ama genel anlamda kutsallığına inandığım bir meslek ve şartların daha iyi olması gerektiğine inanıyorum.
birde sonraki mesajlar hakkında yazmak istediğim 1-2 şey var.
daha küçüklükten etrafında evim, arabam olsun, kira ödemeyeyim, şuraları gezeyim gibi maddiyata dayalı hayallerle dolu bir hayat başlangıcımız olduğu içindir sanırım bu tartışma. bir arkadaş işini severek yapmalı demiş insan, bu laftan daha doğrusu yoktur. bende seviyorum işimi ve çok mutluyum.eyvallah. ama başlangıca okulu bitirdiğim zamana dönücem. sana bu istediğin sevdiğin işi yapmayı maddi olanaklar ve ülken sağlamıyorsa ne olacak? ailende para yoksa. daha okurken krediyle okuyorsan okul bittiğinde 1-2 ay boşta gezme şansın bile yoksa.iş bulamadım bari para harcamamak adına askere gidip gelzem en azından ücretsiz zaman geçer geldiğimde belki bişeyler bulurum diye düşünüyorsan? bu şartlarda da sevdiğin işle uğraşabiliyor musun? olumsuz gibi yazdığım şeyler genel anlamda umutsuz olarak etrafa bakanlar tarafından sorulan sorular. bendeki cevaplarına geline; evet para yoktu borçta çoktu işte bulmakta zorlandım. 2 ay parasız gezdim belki ama sonrasında sahada bir iş buldum ve cüzzide olsa para kazanmaya başladım. çalıştığım yerde kendimi ispatlayıp kademe yükseltildim ve askerlik öncesi 2 senelik sürede borçlarımı ödedim. severekmi yaptım hayır. ama ülken yada şartlar bunu gerektiriyorsa, buradaki köfte bu kadarsa yapıcak bişey yok o kadarını yiyeceksin. elbette sesin kısılmasın hep haklarını savun hep yeni birşeyler iste ama bir yandanda seni kurtaracak bişeyler yap. çünkü ülken öyle çok ses çıkarsanda kendini paralasanda bazen yükselmene izin vermiyor. en azından askere giderken döndüğümde sevdiğim işi yapacağım diye seviniyorsun ve yapıyorsunda. neyse içimden geldi yazdım.
çok olmadı ama bir film izlemiştim ve eğer izlemeyen arkadaşlar varsa çok şey kaybettiklerine inanıyorum. 3 İdiots diye bir film. çok neşeli ve ders verici bir film. herşey var filmde. mühendislikle ve istediğini yaşamakla alakalı bir film. izlerken gözleri dolmayan varsa helal olsun derim. ve tekrarlıyorum izlemeyen çok şey kaybetmiştir diye düşünüyorum.