Sizce Yildirim Depolanır mı?

"main-loop" kardeşime bilgi için teşekkür ediyorum. Mesleğim olmadığı için sorularım yanlış olabilir. Bulutlarda -/+ kutup olduğu anlarda, yeryüzünde herhangi bir + ya da - yüklü bir kütle bulunamaz mı? Yıldırımı, insanlar arasındaki statik atlamaya benzetmek mümkün mü? Ya da 2 ayrı bataryanın farklı kutularından elektrik akımı sağlamaya çalışmak gibi?

bulutta oluşan + statik yüke karşılık yeryüzü - olduğu için atlama oluyor. bulut - yüklenmesi durumunda ancak bulutlar arası atlama oluyor diye biliyorum. açıkçası bu konuda hiçbir araştırmam olmadı sadece mantık yürütüyorum. tek araştırdığım yıldırım oluşmasının yerden buluta olduğu. yeryüzüde buluta göre - kutup olduğuna göre mantık hatalı değil.
 
maliyeti kurtarır mı?
yıldırım mikrosaniyelik bir olay.
gücü 10 mw bile olsa enerjisi 100mw*1 mikrosaniye o da 100 watt gibi birşey yapar.
depolama için uygun gözükmüyor.
 
başta düşünüldüğünde muazzam bir güç gibi görünse de bizim burada tartıştığımız bu gücü enerji olarak depolamaktır. Öncelikle enerji formulümüzü hatırlayalım W = P x t Burada P yıldırımın gücü t ise yıldırımın deşarj süresidir. Arkadaşlar P yi atıyorum 1 MW alalım ( belki daha fazla olabilir ) araştırmalara göre yıldırımlar yaklaşık olarak birkaç mili saniyede gerçekleşir biz bunu örneğin 50 mili saniye içinde deşarj olduğunu kabul edelim ( ki 50 mili saniye de çok uzun bir süredir ). Bu durumda depoladığımız daha doğrusu depolasak elde edeceğimiz enerji miktarı W = (10^6)x(50x10^(-3))= 5x10^4Ws olur burada saniyeyi saate çevirelim W = 50000/60 = 833 Wh olur.Yani arkadaşlar bu enerjiyi depolamaya değip değmeyeceğine siz karar verin . Tabiki yıldırım alan bölge coğrafi nedenlerden ötürü sıkça yıldırım deşarjı olan bir bölge ise maliyet-depolanacak enerji düşünülerek bu enerji depolanabilir.
 
EVet Depolanabilir. Yanılmıyorsam Dunyada Bir Kac Yerde Bu Sekilde Elektrik Elde Edilebiliyor.
 
EVet Depolanabilir. Yanılmıyorsam Dunyada Bir Kac Yerde Bu Sekilde Elektrik Elde Edilebiliyor.
Sayın POYRAZ halihazırda yıldırımın elektriksel gücünden istifade edilen bir enerji üretim şekli bulunmamaktadır.Ama bu olmayacağı anlamına gelmez.Aklınızda yanlış bilgi kalmasın diye yazıyorum saygılarımla.....
 
enerjinin depolanabilmesi için büyüklüğünün bilinmesi gerekir.Yıldırımın büyüklüğünün ölçülemediğini biliyorum.En azından şimdilik,ileride teknoloji gelişirse ölçülebilir ve ona göre kondansatör yada batarya yapılırsa depolanabir::)))
 
Bir arkadaşım da buna benzer bir projeyle yarışmaya katılmıştı ama bir kaç etaptan sonra elendi malesef. Ama çok somut fikirleri öne sürüyodu belki ilerde olabilir :)
 
arkadaş afedersiniz ama herşeyin bokunu yedik bir yıldırım kaldı petrol rezervleri tukenmek üzere kömür madenleride öyle bizim yeni bir enerji kaynagına ihtiyacımız var ama bu kaynak yıldırımm asla olmamalı düşünün siz bir obur sunuz ve milyon mega volt larca elektrik yiyorsunuz ve bununla besleniyorsunuz sizin bu mega voltlarınızı keserlerse enerjisiz kalmazmısınız ya siz topraga düşen yıldırımın cöpe gittiginimi zannediyorsunuz o yıldırımlar sayesinde biz güneşe yaklaşmayıp uzaklaşmıyoruz o yıldırımlar bizim dünyamızın enerji kaynagı ellemeyin onu sonumuzu yaklastırmayın düşünelim atom teorisinde ne der cekirdekte proton ve nötronlar vardır bun ların etrafında yörüngeler vardır görüngeler cekirdekten kacmak ister cekirdek yörüngelerdeki elektronları kendine cekmek bu yüzden yörüngelerde elektronlar hareket ederler ama hep aynı hizalarında devam edelim güneşi düşünün etrafındaki gezegenleri gümeş gezegenleri kendine ceker gezegenler güneşten kacmaya calışırlar bu yüzen dünya güneş etrafında döner yani şunu demek istiyorum güneşin enerjisi sonsuz buyrun depolaya biliyorsanız ordan sonsuz enerji depolayın dünyada para sorunu ortadan kalksın düşmanlık bitsin herkes refaha ersin emparyalis kominist herşey son bulsun devletcilik anlayışı su bu hersey sona ersin ütopya denilen tek milletcilik ele alsın ama yapamazsınız neden bu faydalı ellemeyin yıldırımımızı ellemeyin dünyanın karnı doysun ki güneşe karsı direncini saglayacak enerjiyi bulsun
 

Forum istatistikleri

Konular
130,148
Mesajlar
933,618
Kullanıcılar
453,235
Son üye
aky

Yeni konular

Geri
Üst