"Bulutlarda + ve - akımlar dolaşabilir ancak, yıldırımın yere akması veya yerden yukarı bir akış olduğu esnada, yer -, bulutlarda + kutup olur ve bu kutuplanma durumu değişmez" şeklinde bir yorum doğru mudur? (İnşallah okuduklarımı yanlış anlamadım) Cevaplar için teşekkür ederim.
bu konu gerçekten tabir yerindeyse herkesin ağzının suyunu akıtan bi konu. Yıldırım çok sağlam bir enerji kaynağı ama bu işi kıvıran yıldırımı depolamayı başaran adamın 7 ceddinin sırtı yere gelmez...
Arkadaşım santrallarda hiçbir zaman üretilen enerji toprağa verilmez,bir termik santral çalışanı olarak bunu yazmak görevim.MİLLİ YÜK TEVZİ ve bağlı bulunan YÜK TEVZİ MERKEZLERİ yük ve talebi dengeleyerek üretim santrallarını yönlendirir EPDK bir gün önceden santralların üreteceği enerjiyi onlara bildirir.Santrallarda buna göre üretim yapar.Selam ve saygılarımla....Şimşek ve yıldırımların yüzbinlerle ifade edilen akım ve gerilimlerini depolamak yerine,Elektrik santrallarında üretilen 5000 ,10000 voltluk gerilimli enerji depolansa enerjide devrim olurdu.Santrallar gece,gündüz,haftasonu v.s. gibi zaman dilimlerinde ürettikleri enerjiyi kısarak veya arttırarak veya fazla enerjiyi toprağa akıtarak ayarlama yapar.Ne yazık ki elektrik için depolama halen bulunamadı.Akü konuya dahil edilmemiştir.