Sizce Yildirim Depolanır mı?

evet depolanır ama sürekli yıldırım bulmak ve depolama maliyetleri yüzünden kullanılmıyor ancak alternatif enerji yeni yeni ogreniyoruz
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşlar yıldırım depolanırmı depolanamaz mı bilmiyorum ama bulutlardaki deşarj olmamış yüklerin depolanabildiğini okumuştum nemli havalarda dış yüzyi metal bir kafesle çevrili bir uçak bulutlar arsında uçuruluyor ve bu uçaktan yer yüzeyiine metal bir zincir sarkıtılıyor uçagın bulutlara sürtünerek oluşturduğu elektrik toprağa zincir üzerinden akarken seri bağlı bir aküde şarj ediliyormuş tabi maliyet ve elde edilen enerji tartışılır...
 
insan oğlu bunuda düşündüğüne göre mutlaka bişiler bulacaktır.
nasıl bir zamanlar ay a çıkmak hayaldi ama şimdi.....
 

Dediğin doğru olsa bile bilim adamlarını hafife almamak lazım özellikle de Nikolay Tesla. Tesla nın daha bilinmeyen pek çok projesi olduğu aşikar. Ama yıldırımı depolamak için gerekli olan kaynakları sağlansa bile gücünü kontrol etmek hiç de kolay olmaz bu durumda aklıma gelen en etkili çözüm evimizdeki prizlerin sistemleridir. Bildiğiniz üzere Prizlerin iki deliği olur biri şehir elektriğini alır diğeri ise toprağa bağlıdır bu sayede fazla enerji güvenli bir şekilde toprağa geçer böylece şehir enerjisi uygun bir şekilde kullanılabilir. Bir yıldırımı depolamak için kondansatör mutlaka yer altında olmalıdır ve yıldırımı yönlendirmek veya yıldırımdan korunmak içinse çok güçlü elektro-manyetik bobinlere ihtiyaç vardır bence. Ama sorun şu ki bu kadar güçlü bir enerjiyi zaptedebilmek için bile çok fazla enerjiye ihtiyaç vardır.
 


Bu cevap daha çok şehir enerjisi için söylenmiş gibi. Yani şehre enerji vermek ile ilgili bence yıldırım depolamak mümkünse bu daha çok elektrikli otomobiller için kullanılması daha verimli olurdu. Yani enerji akışının sürekli olması yerine ihtiyaç olduğu zaman enerjinin bir kısmını kullanmak daha verimli olacaktır.
 
yıldırım depolanır da önce bana yıldırımdakı voltajın kaç volt olduğunu ölçecek ölçü aleti verın ölçtukten sonra gereklı malzemeyı sipariş ederım)
 


bunu yazan bilirkişimi yoksa sallarkişimi 105 volt 1mm den bile atlamaz. 1000mt lik buluttan atlasa atlasa 1.000.000V atlar.
 

herhangi bir arkadaş daha iyisini saçmalayana kadar en iyisi bu.
 
herhangi bir arkadaş daha iyisini saçmalayana kadar en iyisi bu.

) ben de şansımı denemek istiyorum, yıldırım depolamak çok mantıklı değil. onun yerine ozon tabakasının üzerine sabit stator sargıları yerleştirelim, dünya zaten dönüyor manyetik alanı da var, alın size devasa bir elektrik enerjisi ) ama fazla akım çekmeyin dünyanın devir sayısını düşürürsünüz mazallah gece gündüz dengesi bozulur.
 
"Bulutlarda + ve - akımlar dolaşabilir ancak, yıldırımın yere akması veya yerden yukarı bir akış olduğu esnada, yer -, bulutlarda + kutup olur ve bu kutuplanma durumu değişmez" şeklinde bir yorum doğru mudur? (İnşallah okuduklarımı yanlış anlamadım) Cevaplar için teşekkür ederim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…