Sizcede bir mühendis Meslek lisesi çıkşlı mı olmalıdır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
eml mezunlarına öncelik tanınmasında fayda var 3-4 yıllık deneyim önemli bence
 
arkadşlar ben anadolu teknık lısesı elektronık bol. mezunuyum oss yı kazanamdm 2 yıllık bı unıv. gıttım ordan dıkey gecışle şimdı elektronık muh. okumaktayım yaşım 23 burdan mezun olmama 2 yıl var +1 de askerlık eklersek 26 yaşıda dırek pıyaaya atılıcam kısmetse..sızce 26 yaş cok mu gec şimdıden çok karamsarım cunku bı kac yıl deneyım ıcın gececek ve en az 30 yaşında oda 2-3 senelık tecrubelı olarak iş haayında olucam bu da canımı sıkıyo acıkcası sız ne dersınız?
 
benim kanımca mühendislik 3 kısımdan oluşuyor :
1. analiz kabiliyeti: elinizdeki problemi olabildiğince küçük parçalara bölüp parametrik olarak değişimini tespit edebilmek.
2. mühendislik öngörüsü : elinizdeki analizleri değerlendirip hangi parametrenin en kestirme yoldan sizi çözüme götüreceğini kestirebilmek ki buna tecrübe diyebiliriz.
3. sentez kabiliyeti : elinizdeki parametrelerle oynayarak doğru çözümü oluşturmak.

bunun için bence en gerekli kavram matematik (veya cebir) . türev almayı bilmek bir problemi kağıt üzerinde modelleyebilmek çok önemli. bu çerçevede veriliyor zaten mühendislik eğitimi bunları pratiğe dökebilmek ise başka bir konu.

bir de şu var bir mühendis işe başladığında işyerinde en vasat işçiden ustabaşına kadar herkes onu sınamaya çalışır . yapabilecekleri yegane test ise el becerisi veya pratik bilgi sınamasıdır. bir kablo bağlayamayan elektrik mühendisi veya civata sıkamayan makina mühendisi kendini biraz zor kabul ettirir alt kadroya.
 
Düz lise çıkışlı elektrik mühendisiyim, evet bende katılıyorum mühendis meslek liseli olmalı. Mezun olduktan sonra 6 ay veya biryıl çırak gibi çalıştık, bazen işi bırakmayı bile düşündük ama sonuçta tecrübeyi kazandık yinede bu zaman kaybını önlemek varken çözüm varken bu sıkıntıları niye çekelim. Bazı arkadaşlar slogan atar gibi bizlere öğüt veriyor bilmem azimmiş , bilmem neymiş....ya bunlar zaman kaybı bırakalım bunları, azim göstereceksek temel atmada değil, temelin üzerine birşeyler koymada gösterelim. Mühendis meslek liseli olmalı selamlar
 
Bu platformda bir çok yeni mezun arkadaşlarımızın olduğunu düşünmek ve birazda onlara yönelik olarak tecrübelerimizi ve doğru bildiklerimizi aktarmak bence çok önemlidir.Bu sebeple tecrübelerini aktaran arkadaşlarımızın yazdıklarına değer verelim lütfen.Elbetteki ana konu mühendislerin meslek liseli mi düz liseli mi ? olmasıdır.Ancak düz lise çıkışlı olup mühendislik yapan arkadaşlarımızın mesleklerinin ilk yıllarında yaşadığı sıkıntılar ve bunları nasıl aştıklarına yönelik birikimlerini paylaşmaları doğal ve önemlidir.Aklı başında bir çok yeni mezun arkadaşımızın yaşayacaklarını bilmesi ve nasıl davranması gerektiğini öğrenmesi için bu öğütler bence çok önemlidir.Yaşanmış tecrübelerden ders almayarak anlatılan sıkıntıları tekrar yaşamak en büyük enayiliktir.
Sonuçta bene mühendislerin bir temele sahip olarak üniversiteye başlamalarının önemli bir avantaj olduğunun ve mühendislerin meslek liseli çıkışlı olmasının gerekli olduğunun savunucusuyum.Ama bir şekilde bu mesleğe başlamış düz lise çıkışlı arkadaşlarımızın umudunu kırmanın ,onların cesaretini zedelemenin bir anlamı yok.Kapanmayacak fark yoktur.Gerekli olan meslek sevgisi ve azimdir.Selamlar saygılar.
 
Konunun özünü, gerçeğini ve sonucunu ifade eden yorumlar fazlasıyla olduğundan dolayı .

Bu konu yoruma kapatılmıştır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
130,339
Mesajlar
935,969
Kullanıcılar
453,633
Son üye
AdeGuneys

Yeni konular

Geri
Üst