Sizcede bir mühendis Meslek lisesi çıkşlı mı olmalıdır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dedeiklerine harfiyen katılıyorum rakani.
 
ben müh veya teknisyen değilim amatör olarak ilgileniyorum ama bu ülkede bilim bence yok bence biz herşeyde olduğu gibi sadece tüketiyoruz yaptığımız mallar kalitesiz mühler var ama mühendislik yok bi araba markamiz bile yok
 
Düz lise çıkışlı bir Elektrik mühendisiyim mesleki anlamda 3 .yılım bilemediğim şeyler çoktur ama kendimi hep geliştirmeye çalışıyorum .İyi bir düz lise eğitimi analitik düşünce yi geliştirir bence .Mühendislik demek sadece teknik hesaplar demek değil idarecilik ekip sorumluluğu doğru karar vermek 3 senede çok şey öğrendim meslek liseli çıkışlı arkadaşlarla aynı teknik bilgi seviyelere geldiğimi düşünüyorum.Ha bu aşamalar kolaymı geldim inan kolay olmadı ama şansıma hep karşılıksız bilgisini paylaşan insanlara (mühendis,tekniker,teknisyen,usta)denk geldim onların hakkını da yiyemem.
 
Saol şaşkın.Engineerfire dediğin çok doğru bişeyleri kavrayabilmemiz için 2-3 sene emek veriyoruz.Çalıştıktan sonra yapılmayacak şey yok tabiki ama demek istediğim meslek lisesi çıkışlı bir mühendis bu 3 sene içinde mesleki anlamda bizden daha çok yol alabilir.Elbette düz lise çıkışlı olupda çok kaliteli mühendisler vardır.Ama kolay olmuyor işte.Önce elektriği öğreniyoruz sonra da mühendisliği.
 
Olay mühendis olmak, meslek lisesi mezunu olmak, ilkokul mezunu olmak değildir.

Öncelikle insanın kafası çalışmalı, zamanı olmalı, yeteneği olmalı ve birazda parası olmalı.


1. Bir mühendis işinden ziyade insanları yönetmeyi, sorumluluk almayı, problemler karşısında ne yapılacağını iyi bilmelidir. Bu sebepten dolayı mühendis üst yöneticiyle alt kadro arasında bir köprü gibidir. Bir nevi muhattaptır.
Amcamın bir sözü vardır. Gerçek bir mühendis çekiç tutmasını en iyi bilen ve onu en iyi yaptırandır.

2. Nicelerini tanıyorum ki bir arabayı oturup tek başına her şeyiyle dizayn eder. Nicelerini tanıyorum ki 12-13 anahtarın ne olduğunu bile bilmez.

3. Bana göre bir olay sadece teoride bitmez. Okullarda teori öğretilir. Pratiğini aday kendi edinir. Bu iş her zaman böyledir. Sadece pratik olursa birşey olmaz. Sadece teori olursa yine birşey olmaz.

4. Kendini geliştirmek çok önemlidir. İki türlü mühendis olmak vardır. 1. Resmi. 2.Gayriresmi.
Bir abim vardır uzaklarda. Kendisi Meslek lisesini zor bitirmesine rağmen şu anda hala meslek lisesi mezunu olarak Microsoft Amerikada Yazılım Mühendisi olarak çalışıyor. Ama hala geçerli bir diploması yok. Bizim ülkemizde böyle bir imkan varmı tartışılır elbette.

5. Yetişmiş ve çok şey bilen teknik elemanları herkes işe alır. 3 verir 5 verir tartışılır ama ne kadar bilirsen bil, üst yönetici mühendise round vermeyi tercih eder. Çünkü adı üstünde o Mühendistir.

6. Bilgi sadece iş alanında kullanmak için alınmamalı. Birçoğumuzda vardır ki bende fazlasıyla var, bilgi açlığı sözkonusudur. İşime yarasın yada yaramasın herşeyi öğrenmek isterim. Bu birazda meraktır, ilgidir.


Ayrıca konuyu toparlamak gerekirse meslek lisesi yada düz lise çıkışı olması bence hiç önemli değildir. Sen meslek lisesi+teknik lise+Üniv toplamda 8 yıl extradan okursun süper bir mühendis olursun, ama adamın biri gelir fazla meraklıdır, ticaret lisesi mezunu olup ÖSS ye girmiştir ve 4 yıl okulu okumuştur. Envai çeşit araştırma yapmıştır ve senin tüm okul hayatında kazandığın tüm bilgini o 4 yıllık birikimle , merakıyla, araştırmacılığıyla Altüst eder, ve ağlamaklı gözlerle arkasından bakakalırsın. Biz buna Argoda Mors* olmak diyoruz.

Yada aynı şey şöyle olabilir. Ben buyum dersin tüm projeler elinden su gibi akıp gidiyordur. Ama bir problemde takılı kalırsın, hiç kaale almadığın bir teknisyen gelir böyle böyle olcak der. Bakarsın. Doğrudur. Ve Biz buna yine Argoda Mors* olmak diyoruz.

Yukarı kısımlarda da belirttiğim gibi Üniv. Okumak düz lise okumak meslek lisesi okumak bazı durumlarda önemli bazı durumlarda önemsizdir. Bu bir gereklilik yerine sokulamaz. Mühendis Meslek lisesi çıkışlı olacak denilemez. Bu kişiye ve kişinin kapasitesine, merakına, yeteneğine, işini sevmesine, potansiyeline, ve son olarak aldığı paraya bakar.

Albert Einstein'ın alçakgönüllü bir sözü geldi aklıma:

"Ben hiçkimseden zeki değilim, Sadece fazla meraklıyım."
 
Evet konu bir mühendis nasıl olmalıdıra kaydı ki bende birçoğunuzun sölediğine katılıyorum aslında .İyi bir mühendis düz lise çıkışlıdanda olabilir meslek lisesi çıkışlıdan da olabilir.Önemli olan insanın yapması gerekenleri bilmesidir ki bu gerekenleride birçoğunuz çok güzel anlattınız. Eklemek istediğim bişey var evet biz düz lise çıkışlılar iyi birer mühendis olabiliyoruz, ama meslek lisesi çıkışlı arkadaşlara bu imkan verilse EN AZ bizler kadar iyi mühendisler çıkacağına eminim.
 
Keşke anket yapsaydık :)
 
ben meslek lisesi çıkışlı bir teknikerim. bencede meslek lisesi çıkış olmalı. Ama bu gün bakıyorum meslek lisesi mezunu arkadaşlara hiç bilmeyen biriyle aralarında nerdeyse hiç fark yok. buda gerek öğrecinin bir şey öğrenmek istemeyişinden gerekse eğitimin düzgün olmayışından kaynaklanıyor. Şunu da belirtmek istiyorum sınavsız geçiş kesinlkle kalkmalı çok yanlış bir şey. Kaliteyi gerçekten çok düşürdü. Eğer bir kişi ilk barajı aşacak kadar puan alamıyorsa hiç okumamalı. Okula bir kez başlandıktan sonra hocalar geçiriyor.
 
Merhaba ben Elektrik teknikeriyim ve elektrik mühendisinin meslek lisesi çıkışlı olması gerektiğine inanıyorum çünkü ülkemizde maalesef üniversiteler mesleki konularda hala aciz durumda olmakla birlikte öğrencilerine teknik olarak bir şey vermemektedirler bir diplomaya para vermek bence çok saçma,idarecilik konusu ise kişi ailesinden aldığı terbiye ve belirli yaşa gelene kadar bulunduğu arkadaş çevresi ile birlikte kendini olumlu bir şekilde yetiştirmesi ile alakalıdır, her mühendis iyi bir idareci değildir ,meslek lisesi mezunlarının hakları yeniliyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
129,806
Mesajlar
930,281
Kullanıcılar
452,608
Son üye
murat620

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst