SMD Malzemelerin Çizimlerini Yapabilecek PCB Router Yardım

hesap19

Üye
Merhaba;
PCB için mini CNC yapmam lazım.SMD malzemelerin cizimini yapabilecek hassasiyette olması lazım.Bunun için gerekli mekanik parçalarını nerden temin edebilirim.
Öneri;
Leadscrew sistemine yapılacak bir iki modifikasyonla ulaşılabilir daha hassas olması içinde lineer kızak kullanmak gerekebilir diye tavsiye ettilerİki sistem hakkındada hiç bir fikrim yok.Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Az ağır olmalı... Kıpraşmıyacak...oynaşmayacak... Dansöz gibi kıvırmıyacak makina lazım..sana...

Gerçekten hassas tezgah istiyosan paraya kıyacaksın biraz. En az tayvan malı kullanacaksın. Smd lerin çizimi derken komple devre yollarını falan yaptıracaksan uğraştığına değmez.

Şimdi laminasyon diyeceğim gerisini siz devam edin.

o işler çok zor.. kendin yaparsın ama, illaki ya aldığın bilyalı vidalı mil boşluklu olur, ya step motorların adım kaçırır, ya sürücülerin iş yapmaz.. o yüzden atölyede evde filan yapılacak işler değil. bilakis okadar hassas olmasını istiyorsun.. servo alacaksın, çok hassas vidalı mil ve bunun somununu alacaksın. 1605 vidalı mil alman malı fiyatını sordum, 550 dolar tanesi dediler.. +kdv dediler birde :) 1500 liradan, 4500 lira sadece bilyalı millerin tutuyor.. arabaları çook iyi olandan alacaksın, onada tanesini 70 80 dolar ödemeye hazırlan.. sonra bunları, çin malı araba kullanan cnc'de işleteceğin parçalara montajlıyacaksın.. ulan bi bakacaksın, vay arkadaş. ben 4500 lira sadece rulmana verdim neden böyle oldu diyeceksin.. akabinde, vidayı sıkarken tork anahtarına ne gerek var elle anlarım ben diyeceksin.. oda tutmayacak. kompetatör, gönye pergel saç baş yolduracak.. sonra havalar ısınacak.. senin arabalar sabit kalırken, aluminyumlar gevşiyecek.. ulan kışın ne güzel işliyordum ne oldu da böyle yamuldu şimdi bu diyeceksin.. kısaca, nekadar hassasiyet okadar para okadar para okadar uğraş.. gidip, hazırını al derim.

Bir fikir vermesi açısından

İnanç çok önemli bir sey...kim neye inanıyorsa saygım sonsuz..
Ben az bütçelerle güzel işler çıkacagını düşüyorum.. az bütçe derken tutupta aklınıza yok gijon yay falan filan gibi değil....öncelikle herseyin kuralları sartları oldugunu cnc için gövdeyi makinacı gibi yapıyı fizikçi gibi panoyu panocu gibi. Donanımı otomasyoncu gibi yapılırsa olur...tabi bazı seylerin kurala değilde mantığa oturtulması gereklii..bu mantık liner kızak araba varken yok ben alemenyon üzerine rulmanlı şe yapıcam olunca...ve istenenlerle çözüm çatışınca olmuyo... İyi bir sey yapmak zormu..... Değil ama ilk sefer biraz zor...(bence) en kötüsüde sonucun ne olmasını bilmeden,,, efenim cnc ce yapıcam nasıl olsun. Şunu yapıcam nasıl olsun. ..herseyin yaptığınız işin vasfıyla hareket ederseniz olur diye düşünüyorumm. .yok benim 1 tane şansım var...ozaman git hazır al en mantıklısı direk işine koyul. Yada tek sansım var param kısıtlı...ozaman yapılmış proflara bak. Dikkatlice notlar uygulamafaki gereklere bak....lydra arkadasım 100bin usd lik 3d pirinterde 18tl lik step kullanılıyor.ayrıca özeltip gijon var.. Vebu makina 16micronla calışmakta... Bilgin olması için yazdım...
Cnc cen mi olacak kardeş...
Kuvvetli şase
Çelik demir gövde
İşleme merkezinden çıkmış parça..
İşlenecek alan kaç cm ise cm kare basına 0.6gr ile 1 kg arası gövde ağırlığı.
Liner kızak araba cin cun olur..
Vidalı mil somun en az çift sıra veya 2 sıra uzun tip somun olmalı..
Fiyat uygun kaliteli marka PMİ
Hibrit step işini görür
Akz arayüz kartıda çok iyidir..
Bu tip bişi işini güzelce görür...

Bir çok işini hassasca yaparsın...

İlla PCB cnc ile yapılmak isteniyorsa kazıma yerine şu tip CNC laser daha iyi gibi...

Forum istatistikleri

Konular
129,836
Kullanıcılar
452,664
Son üye
Kilowhat

Yeni konular

Geri