Sayın arkadaşım rica ederim yardım edebildiysem ne mutlu bana ama sana hemen kaba bir hesap yapayım.
Her oda için MicroRAck controller kullanırsan kompresörün kaç saat çalışmış termik -termistör yağ basınç ve kombinen ne durumda görebilirsin.Ayrıca split gruba birde 0 -10 V kumandalı İnvertör bağlarsan Minimum %25 defrost kumandalarını RTC (real time clock gerçek zaman saati)üzerinden yaparak Floating Condenzasyon ve Floating Evaporasyon yaptırırsan %8 EEV valf kullanırsan yazın %2 kışın %12 enerji tasarrufu yaparsın.
Bu maliyetlerini artırır ama piyasada tutunmak istiyorsan sen müşterine bunu sun amortisman süresini hesaplasın yatırdığı parayı 8 ay da geri alır sonraki aylar hep cebine kalır.Ama sen diyorsan banane adamdan ne hali varsa görsünO zaman
Her soğuk oda için XLR170 = 150 EURO * 10 = 1500 EURO
2*0,75 Twisted LIHCY AWG 22 kablo metresi 0,76 EURO
Dixell XWEB 500 Görüntüleme sistemi 500 EURO
Mis gibi sistem cihaz 1 yıllık kayı tutar.SMS,FAX,SES KAYDI,EMAIL atarak 10 kişiye belirlediğin alarm önceliğine göre mail atar.Sende paranı alırsın PLC yazmak ile uğraşmamış olursun.
Forumdaki değerli arkadaşların SCADA ve PLC konusuna saygım sonsuz ama ben hem yazılım hem soğutma hem otomasyon hemde BMS yaptığımdan bunun o kadar kısa süreceğine inanmıyorum.Yazmış olduğum PLC ler şu an bile çalışmakta fakat yinede ModBus protokolünde 19200 Baud rate kullandığım için bazı sorunlar yaşıyorum.
Bilgilerinize
Saygılarımla