Sony HMK 70 müzik seti çalışma sorunu

coconut

Üye
Katılım
28 Haz 2024
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba ustalarım. Kasetçalar, radyo ve plakcalardan müteşekkil müzik setim açma switchini kaldirdigimda radyo ve kasetçalar panellerinin ışıkları yanmasına rağmen hoparlörden gelen boğuk gürültü harici ses çıkarmaz oldu. Multimetre alıp günlük temel elektronik videolari izleyerek tamiri için elimden bir şey gelir mi diye bakıyorum. Sorunun tespiti için bilgilendirme ve yönlendirmeleriniz varsa çok mutlu olurum hayırlı günler dilerim
 

Ekli dosyalar

  • IMG-20240602-WA0002.jpeg
    IMG-20240602-WA0002.jpeg
    238.5 KB · Görüntüleme: 12
Eski cihazlardır. Yılların yorgunluğu vardır
Genellikle yıpranmış kondansatörler ve değişimleri, oksitlenmiş/korozyona uğramış lehimlerin tazelenmesi, anahtar/swich lerin bakımı, varsa arızalı malzemelerin değişimi gibi sorunları vardır.
Uzman bir elde Bakım ve onarımını yapılması gerekmektedir.
 
Son düzenleme:
Eski cihazlardır. Yılların yorgunluğu vardır
Genellikle yıpranmış kondansatör değişimleri, oksitlenmiş/korozyona uğramış lehimlerin tazelenmesi, anahtar/swich lerin bakımı, varsa arızalı malzemelerin değişimi gibi sorunları vardır.
Uzman bir elde bakım ve onarımını yapılması gerekmektedir.
Anladım ustam tamir için aşağı yukarı bir fiyat alamadığım için gözüm korktu açıkçası. Ağır da bir şey gösterip fiyat alabilmek için taksi ile getirip goturmek gerekir. Kuvvetle muhtemel gideceği yer bir usta ama o zamana kadar kendi çapımda kurcalarim biraz:)
 
@coconut
Çıkış katında bir arıza var yada ana besleme kondansatorlerinde.
Tamire hevesliseniz benim tavsiyem: kısım kısım ilerleyin.
İlk önce ampli (çıkış katına) odaklanın. Hoparlörlerden ses alınca diğer kısımlara yönelin. Yalnız işiniz kolay değil, işin bir de maddi boyutu var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,719
Mesajlar
919,930
Kullanıcılar
450,750
Son üye
diony sos

Yeni konular

Geri
Üst