Spindle Motor Parazit Sorunu

Bugun üşenmedim el yapımı CNC de bütün bileşenleri tek tek sağlamasını yaptım, önce CNC yi spindle olmadan bir görev verip sonuna kadar islemesini bekledim, sonuç başarılıydı, spindle çalışmadan CNC işlemeyi bitirdi, sonra 300 watt lik spindle i, 150 waat lik rs775 motor ile değiştirdim, sonuç yine olumlu oldu, lakin 150 watt spindle ahşap oymasinda kuvvetsiz kaldığı için ve daha sessiz çalıştığı için aldığım 300 wattlik spindli 150 waatlik spindle in beslemesine taktım tabiki, enerji yetersiz kaldı, bu sefer 300 waatlik spindle beslemesine, 150 watt lik spindle taktım, sonuç yine hüsran CNC yine yarıda kesti, tahminim sorunu yaratan besleme, ama 300 watt lik spindle başka nasıl calistarabilirim bilmiyorum, pztsi kuvvetli olan beslemeyi, uzak bir noktaya koyup kabloyu uzatıp tekrar deneyeceğim, sizlerinde bu konuda bir önerisi olursa hemen uygulayabilirim, bu durum saat gibi çalışan hobi için yaptığım CNC den artık sogumama sebep olacak, yaklaşık 1 aydır bu sorunla uğraşıyorum. Defalarca Java kurdum gbrl yukledim, bakalım bu denemem de sonuç alacakmiyim.

Denemelerizin herhangi bir aşamasında filtre kullandınız mı?
Halen hiç bir yerde filtre kullanmadım. Nerede kullanmam gerekiyor, nasıl bir filtre kullanmam gerekiyor bilmiyorum, bu konuda yardım bekliyorum.
Yukarıdaki yazışmalarda sonucun ne olduğunu maalesef anlamadım, neler yapılması gerektiğini de anlamadim, ama hafta başı ilk isim motoru kalın bir metal ile cevreleyerej izole edeceğim, motor güç ünitesini uzağa koyacağım, kabloyu da izole etmeye çalışacağım. Bunları yapayimmi? Filtre olarak da ne tavsiye ederseniz uygulayacagim.
Bu arada elimdeki spindle motor 500 watt mış.

Son düzenleme:
Halen hiç bir yerde filtre kullanmadım. Nerede kullanmam gerekiyor, nasıl bir filtre kullanmam gerekiyor bilmiyorum, bu konuda yardım bekliyorum.
Yukarıdaki yazışmalarda sonucun ne olduğunu maalesef anlamadım, neler yapılması gerektiğini de anlamadim, ama hafta başı ilk isim motoru kalın bir metal ile cevreleyerej izole edeceğim, motor güç ünitesini uzağa koyacağım, kabloyu da izole etmeye çalışacağım. Bunları yapayimmi? Filtre olarak da ne tavsiye ederseniz uygulayacagim.
Açağıdaki forum linkine bakın, oradaki malzemeleri alabilirsiniz.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/spindle-motor-parazit-sorunu.147221/post-958262

Motoru metal kutu içine alacaksanız, fotosunu gönderin.

Unutmayın, bir önlemle "elektriksel gürültü" tamamen kesilmez, bütün önlemleri almanızda fayda var, yani metal ekranlama, motora seri filtre, motor beslemesine seri filtre ..

Kolay gelsin.

Açağıdaki forum linkine bakın, oradaki malzemeleri alabilirsiniz.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/spindle-motor-parazit-sorunu.147221/post-958262

Motoru metal kutu içine alacaksanız, fotosunu gönderin.

Unutmayın, bir önlemle "elektriksel gürültü" tamamen kesilmez, bütün önlemleri almanızda fayda var, yani metal ekranlama, motora seri filtre, motor beslemesine seri filtre ..

Kolay gelsin.
Cevabınız için teşekkür ederim Mehmet bey, ismim bayram, çok eskiden üye olmustum foruma, o zamanlar nedense şampiyon yazmışım, ürünlerin siparişini yarın geçiyorum, son ürün stoklarda görünmüyor ama Ankara da başka yerden temin edebilirim. Ürünler geldiğinde neyi nasıl kullanmam gerektiğini de yardımcı olursanız çok memnun olurum. Motor izolesinden sonra fotoğraf atacağım, bu arada izole için alikobat dediğimiz iki yüzü alüminyum içi PVC dolgu malzemesi olan yaklaşık 3 ila 5 mm kalınlığında bir ürün var, bu ürün olurmu? Yoksa direk 3 mm saç kestirip onunlami izole edeyim.
IMG_20241103_171317.jpg
motor ve sürücüsü gorseldeki ürünlerin aynısı, lakin pwn modül motor beslemeye takiliyor.

Son düzenleme:
iki yüzü alüminyum içi PVC dolgu malzemesi olan yaklaşık 3 ila 5 mm
İki kat olması avantajlı olabilir, ancak yüzeyindeki alüminyum çok ince ise işe yaramayabilir. Deneyebikirseniz ondan başlayın.

Aslınde en iyisi hurdalıkta bulabieceğiniz eski tüplü (tıbbi) cihazlarda veya osilaskop tüpünün etrafında olan, Mu Metal den yapıma ekranlamalar vardı, bulabilirseniz...

Yaptırmanız kolay ise 1.5mm saçtan yapıp galvaniz kaplatabilirsiniz.

Tabi bunlar, tezgahın gövdesine birkaç yerden vidalanacak, (iletken olacak) ve Şebeke topraklamasına bağlanacaktır.

Bunu da alabilirsiniz
https://www.direnc.net/ferrit-toroid-ring-al11500-green-painted

Son düzenleme:
motor kablosunu twisted pair yapın ve shield li olsun. ayrıca usb kablonuzuda kısa ve shield li kullanın.

Ürünler geldiğinde
Siparişiniz geldi ise alttaki gibi bir bağlantıdan başlayabilirsiniz.
2 ferit (core) yetmezse 4 ünü de (ikişer , seri bağlı bobin olarak) kullanabilirsiniz.
Motora çok yakın, kısa kablo ile bağlayacaksiniz.

Motor_noise_suppressor.png

Forum istatistikleri

Konular
129,708
Kullanıcılar
452,411
Son üye
atiizdmr

Yeni konular

Geri