kocamanusta
Profesyonel Üye
valla led lamba ile deniyordum abi fan takayım
deneyeyim
Rezistans veya akkor flamanli lambayla dene.
valla led lamba ile deniyordum abi fan takayım
deneyeyim
amaç olarak fan hızını kontrol etmek istiyorum projedeRezistans veya akkor flamanli lambayla dene.
üzerinde pot deliği var. Onunla oynadın mı hiç?amaç olarak fan hızını kontrol etmek istiyorum projede
input 10V iken ssr çıkışı 120 olarak ölçüyorum 220 olmuyor hiçRezistans veya akkor flamanli lambayla dene.
öyle bir delik yapmışlarkı belli olmuyor bile anca gördüm ve şuan değiştirmeye çalışıyorumüzerinde pot deliği var. Onunla oynadın mı hiç?
%50 ye ayarlı olması gerekiyormuş.
10 voltta %25 olması lazım. pdf ye göreinput 10V iken ssr çıkışı 120 olarak ölçüyorum 220 olmuyor hiç
öyle bir delik yapmışlarkı belli olmuyor bile anca gördüm ve şuan değiştirmeye çalışıyorum
örnek projede 0-10 verilip fan hızı değiştirilmişti ve bende bundan yola çıkarak denemek istedim devrin HZ ile değiştirildiği konusunda hemfikirizMotor devrinin sadece gerilimle bagil oldugunu nerden ogrendiniz.
Akkor filamentli lamba olsa dim yapıp yapmadığını öğrenirdik.örnek projede 0-10 verilip fan hızı değiştirilmişti ve bende bundan yola çıkarak denemek istedim devrin HZ ile değiştirildiği konusunda hemfikiriz
10 voltta çıkış %25ssr çıkışında fan bağlı değilken 230 civarı ölçüyorum pot u kısıp açsamda değişiklik olmuyor . Fan bağladım çıkışına girişede 10V veriyorum fan dönmüyor çıkış 12-15 VAC veriyor potu oynuyorum değişiklik yok