Step motor için kablo?

O pensenin kolay bir şey olduğunu söylemiyeceksin dimi ?
 
:)

Yahu ben ER20 için Sıkma/açma anahtarlarını bile kendim yaptım. Elimde ingiliz anahtarının takımı olduğu halde. İngiliz anahtarı uzun ve iki taraflı olduğu için ben kısa ve tek taraflı olanını yaptım. Tam avcuma göre.

Kolay derken, pensenin tamamını yapmaya gerek yok. Sadece sıkma kısmını 2 parça olarak CNC'de kes, varsa atıl vaziyette paslı bir pensenin baş kısımlarını kes. Yaptığın parçaları kaynat. Tabi bu saydığım alet edevat elinde varsa. Bu noktada yine alet edevatın önemine geliyoruz. :)

CNC'de çeliği nasıl işleyeceksin dersen, iyi bir takım ve soğutmayla acele etmeden yapılabilir. Daha önce de yaptım. Kolay ama biraz zahmetli. Yine de yapmamak için hesaplı pense arıyorum. Bulamazsam bahsettiğin gibi yapabilirim.
 
Senin yaptığın işleri gördüm. Senin elinden bir şey kurtulmaz ondan eminim. O penseyi çelikten yapmaya da gerek yok bence. Demirden yapsan yine olur. Sıkacağın papuçlar .30 - .50 mm arası prinç banttan yapılmış şeyler dişinle bile sıkarsın diyeceğim (mecazi anlamda :D )

Alet olmazsa hiç bir şey olmuyor zaten bu konuda senden farklı düşünmüyorum. :)
Dışarıya bağlı kaldın mı parasından geçtim ne iş yürüyor ne zaman yetiyor.
Önerim bir tane papuçu yankeskiyle boş bir kablo da denemen. Ondan sonra yap yine penseyi ;)
 
Peki bir deneyeyim bakalım. Yalnız terminal rezil olursa konnektör de çöpe gider. Bunların sadece terminalleri satılıyor mu bir bakayım.
 
Bu arada bende bu pensenin ufağından var. Servo terminalleri için kullanıyorum ama en fazla 1mm kablo sıkabiliyor. 1.5mm olsaydı süperdi.
 
O terminaller metreyle satılıyor. Sen netten adetli alınca takım yollamışlardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,083
Mesajlar
923,103
Kullanıcılar
451,377
Son üye
Benjamin calbor

Yeni konular

Geri
Üst