STEP MOTOR SÜRÜCÜ HAKKINDA

Azda olsa şöyle bir ihtimal olabilirmi?Sürücü denemelerini hep aynı eksende yapıyorsunuz değilmi?Ramertürk arkadaşımızın dediği gibi ''ÇALIŞIYORSA ELLEME'' önemli bir mesajdır ve dikkate almakta fayda var, arızayı yaymamak lazım.Ölçüm alabilirsin ama söküm yapmamanı bende tavsiye edeceğim sana.

Yok farkli eksenlerde denemelerdede ayni sorun var sıkıntı sürücüde

Ben olsam 0.1 ohm direnç takardım denerdim olmazsa 2tane 0.1 0hm paralel yapıp denerdim(0.05 ohm bulmak çokı zor) gene aynı sonucu verirse tb 6560 ı değiştirirdim.

0.22ohm paralel 2 adet direnc taktim ama sonuc alamadim en kucuk bulabildigim direnc bunlar piyasada bulamadim.

Dirençler doğrumu. renk kodlarını yazarmısın eğer smd değilse

muhtemelen kırmızı-kırmızı-gümüş-altın olmalı.Dediğm gibi, gene aynı ise tek yol tb6560 ı değiştirmek kalıyor.

Gümüsü gri olarak yazdim demekki evet son care ya ebaydan direnc almak yada surucuyu yeniden almak.

Motor (2 sinin de eş değer olduğunu var sayıyorum) kart eşleşmeni değiştir, karttaki dip swiç ayarlarına bak durum aynı mı, aynı ise direnç sök dışarda ölç değiştir. Örn: 2 ad 100 ohm direnci paralel bağlayarak 50 ohm elde edersin.

yapacağın tek bişey var bıraz uğraştırır ama sonuç alırsın step motora gıden uçları yerınden çıkar yanı entegrenın out çikişlarını pals gırışınden manuel 1/0 ver entegrenın çıkışlarına duşuk watt lı ampul bağla her palsta bir başka ayaktan çikiş vermesı lazım senın entegrede ya out çikişlarından birı çıkış vermıyor veya çin işiyse soğuk lehim vardır drençlerle hiç uğraşma omajı yüksek olsada boşta motoru çevırmesı lazım yüke bındığınde tıtreme yapıyorsa drençdemek lazım kolay gelsın bu arada entegrenın numarasınıda yazarsan pdf ınden arıza yorumu yapar arkadaşlar mesela L298 veya bır başka entegre
mesela L298 entegresine drençler pdf te belırtılmıştır ole bırıne 500 ohm birine 0.5 ohm bağliyamazsınız entegre hangı drençle daha sağlıklı çalışıyorsa pdf te onu zaten belırtırler kullanılan entegre neyse onun pdf ınde drençlerın değerlerı vardır

Forum istatistikleri

Konular
129,836
Kullanıcılar
452,666
Son üye
balkır1111

Yeni konular

Geri