Yusuf SEYLAN
Usta Üye
ilk önce güç kaynağı işini çözmeniz gerek yetersiz kaldığı için step per değeri düzgün olsa da adım kaçıracak
sürücünüz 60v destekliyor size tam güç için lazım olan 60v ve 6a bir güç kaynağı
Anladım abi step per değerini her değiştirdiğimde motor kalibrasyonunu yaptım ilerleme ölçüleri girilen değeri tutuyor.Abi benim dediğim step per değerini her türlü yazmak zorundasın. 300 olmazsa 500 olur değil iş. O makinenin ölçüyü doğru yapıp yapmaması ile alakalı.
Dene dedim çünkü step per yanlışlığından kaynaklanıyor olabilir diye
sürücünün tam verimli çalışma karakteristiği 60v ile alınır. 60v un altına düşüldüğünde verimde düşer. Amper ise motorun ihtiyacı 5a bir motor ise size 6a 60v yeterlidir yani 8a almak boşuna para kaybı olur.Uygulanacak voltaj ve sürücü katalog değerleri arasında bir sıkıntı var.
Genelde sürücü firmaları, sürücünün çalışabileceği max (peak) voltaj değeri ile ürünlerini adlandırıyorlar. Örneğin CWD860 için 60VAC ve 7.2A. Peak değer 7.2 amper, bağlanabilecek max motor ise 6A RMS'lik. Benzer şekilde 60VAC de peak değer, yani anlık bile aşılmaması gereken değer. CWD860 katalogda bu konuyu açıklamıyor. Kimi firmalar bunun peak değer olduğunu belirtip, voltaj dalgalanmaları için bir marj bırakılması gerektiğini söylüyorlar.
43VAC trafo için @eforaparat tarafından özel bir ısrar olmadı ise ve Şahin Rulman konuyu bildiği için, güvenli tarafta kalacak şekilde vermiştir diye düşünüyorum. Sanırım bu sürücü 48VAC ile de çalışabilir.
Kernel 35000hz deAyrıca kullandığının pc nin lpt portu ne kadar sağlıklı oda var.
Port pins sayfasında ki khz kernel ayarı düşük olabilir.
Anladım üstadım. O zaman elimdeki trafoları yükseltmek gerekecek ve bir adet tek takviye yapmam lazımsürücünün tam verimli çalışma karakteristiği 60v ile alınır. 60v un altına düşüldüğünde verimde düşer. Amper ise motorun ihtiyacı 5a bir motor ise size 6a 60v yeterlidir yani 8a almak boşuna para kaybı olur.
60v un altına düşüldüğünde verimde düşer.
Gerçek maksimum değeri 60v üzerindedir.