mtlaktrk
Üye
Herkese selamun aleyküm arkadaşlar.geçenlerde konu açmıştım step up yardım diye bir konu saolun yardımlarınız oldu ve step up devresini elde etmeyi başardık.Devrenin çalışmasını kısaca ifade edeyim:devre0.9v-5v giriş voltajlarında çalışıyor.ve yükseltme yapıyor.devreyi test ettim ilk başta 1.5voltluk bir pille denedim 2.5v çıkış aldım.sonra 3.7v telefon bataryasının gerilimini verdim,5.1v çıkış aldım.2.4v gerilim verdim 3.4 gerilim aldım.ben hangi voltu verirsen ver sabit 5volt çıkış almak istiyordum olmadı.benim asıl amacım elimde bir güneş pili var bu pil tam ışıkta 1.5v çıkış veriyor.bu pili bu devreye bağlayıp çıkışı yükseltip lipo pil şarj etcektim.fakat güneş pilini ölçtüğümde 1v gerilim veriyor,devreye bağladığımda bu gerilim 0.5v düşüyor ve devre çıkış vermiyor.çünkü minimum 0.9v enerji verilmesi gerekiyor.takıldım kaldım.hiçbirşey aklıma gelmiyor.sizce amperi yüksek bir güneş pili mi almalıyım.amperle alakalı bir olay mı bu yardımlarınızı ve tavsiyelerini bekliyorum.step up devresinin resminide atıyorum arkadaşlar.şimdiden teşekkürler.