Su soğutmalı motorlar için sıvı önerisi

Evet kırmızı su antifiriz.

klimalardan çıkan suda olur oda saf su her yerde bulunur araç cam suyuda olabilir.

Merhaba,
Antifiriz koku yapacaktır, suda her halde paslanmaya yol açacağı için bence bor yağı kullan, hesaplı olsun istersende 10numara makine yağı fazlasıyla iş görecektir.
Iyi çalışmalar

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Teşekkürler.

Makine yağı biraz kalın olmaz mı? Pompayı fazla zorlar diye endişeleniyorum.

Sn.Suat_Korkmaz;bor yağı bence de bu iş için en ideali olur diye düşünüyorum.Biraz detaylı düşünülürse eğer kesme,üniversal matkaplarla,eksenel,radyal matkaplarla yapılan delme işlemlerinde bor yağı sütlü bir solüsyon görünümünde olan bu yapısıyla benim bilidiğim kadarıyla da hem mükemmel bir parça soğutma işlemini,hem de yağlayıcılık,kaydırıcılık özeliğini ayni anda gösterebilen yegane bir soğutma sıvısıdır,takım tezgahlarında tam kullanımı ve uygulanması,yararlı olan katkıları açısından.Dişli pompa ile çok kalın olmayan ve bu amaçla kullanılacak olan bir makine yağı da uygun debide ve belirli çevrim hızında da sirküle ettirilebilirse eğer,yine soğutma amaçlı olarak da uygun olabilir diye düşünüyorum ek olarak veya düşünülebilen bir ikinci seçenek olarak da.Yine de seçim tamamıyle sizindir,inisiyatif kullanan biri olarak bunu sedece siz bilirsiniz.Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Sn.Suat_Korkmaz;bor yağı bence de bu iş için en ideali olur diye düşünüyorum.Biraz detaylı düşünülürse eğer kesme,üniversal matkaplarla,eksenel,radyal matkaplarla yapılan delme işlemlerinde bor yağı sütlü bir solüsyon görünümünde olan bu yapısıyla benim bilidiğim kadarıyla da hem mükemmel bir parça soğutma işlemini,hem de yağlayıcılık,kaydırıcılık özeliğini ayni anda gösterebilen yegane bir soğutma sıvısıdır,takım tezgahlarında tam kullanımı ve uygulanması,yararlı olan katkıları açısından.Dişli pompa ile çok kalın olmayan ve bu amaçla kullanılacak olan bir makine yağı da uygun debide ve belirli çevrim hızında da sirküle ettirilebilirse eğer,yine soğutma amaçlı olarak da uygun olabilir diye düşünüyorum ek olarak veya düşülülebilen bir ikinci seçenek olarak da.Yine de seçim tamamıyle sizindir,inisiyatif kullanan biri olarak bunu sedece siz bilirsiniz.Kolay gelsin.

Kulağa mantıklı geliyor binbaşı abi. Bor yağı hem takımı soğutuyor hem de kolay kesmesini sağlıyor. Sanıyorum koku da yapmaz.

bor yağının koktuğunu duymuştum ama ??

En fazla yarım litre suyla 30cc kadar bor yağı karıştırıp kullanacağım. Çok az yani. Olmadı içine parfüm de karıştırırım. :d

Bir denerim. Rahatsız edecek kadar koku olursa (ki sanmıyorum) başka bir şeyler düşünürüm.

Oran yüzde 5'dir. Yani 1 lt bor yağı 19lt su. Suyu biraz az tutarsan daha koyu bir sıvıda elde edersin.
10numara yağ incedir bu arada,
dip not : mazot pahalılığı nedeniyle kamyoncular mazot yerine 10 numara yağ kullanıyorlar :)
Isınan yağın soğuması için beklemesi gerekecektir, deposunu tezgah altına girecek şekilde derinliği az, taban alanı geniş şekilde dizayn edebilirsin. Pompa için santrifuj pompa kullanman gerekecek, pompa girişi deponun daha alt seviyesinde olmalı yada ilk beslemede pompa girişini sıvı ile doldurmalısın, yoksa çalıştıramazsın.
Fazla ayrıntılı oldu biraz :)

Iyi çalışmalar

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Forum istatistikleri

Konular
129,892
Kullanıcılar
452,777
Son üye
Phaidon57

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler