Suyun kirlilik seviyesini algılayacak bir sensor arıyorum

elektronikmuh

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Şebeke suyunun kirlilik seviyesini algılayacak, sanırım iletkenlik sensörü gibi bişey olabilir lazım.

birkaç yöntem içi içe kullanılarak yapılabilir sn elektronikmuh.

birinci yöntem iki adet probun (suyun belli nokralarına yerleşmiş olacak yada daha fazla ortlama almak için ve homojen ölçüm yapabilmek için) opamp ile yükseltilerek ve offset olarak 2.5v tercih edilecek. temiz suda iken opamp çıkışından 2.5v verebilecek şekilde kalibre edilecek değişimler sudaki yabancı maddelere göre ya yukarı doğru yada aşağı doğru olacak.

ikinci yöntem ise su içerisinde küçük hazneler olacak bunlar içerisindede infrared ölçüm yapılacak yine opamp kullanılacak analog çıkış verecek suyun ışık geççirgenliği algılanacak (transparan yada opak).

bu iki yöntemi aynı anda kullanırsanız birde elinizde maximum kirlenecek su örneği ile en temiz halindeki su örneği ile span kalibrasyonu yaparsanız çalışmaması için bir sebep yok.

şebeke suyu yazısını ilk cevabımı yazıktan sonra gördüm. iletkenlik veya ışık geçirgenliği ile olmaz. benim aklım direk havuz suyu yada kuyu suyu gibi yerlere gitti.

ph- dh gibi elektro kimyasal sensörlere ihtiyaç var. suyun alkali seviyesini vs.. bir çok şeyi ölçecek.

Forum istatistikleri

Konular
130,299
Kullanıcılar
453,556
Son üye
Diaries

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri