Tüm marka ups ler bozuluyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tipi

Üye
Merhaba evimizin girişinde voltaj regülatörümüz var sıkça elektirk gidiyoru diye fsp,tunçmatik markalarından aldım ancak upslerde şöyle bir mantık var voltaj dalgalandığı zaman regüle edemezse aküye geçiyor buda akünün ömrünü çabuk bitiriyor ve şebekeden gelen elektriğide kestiği için bir işe yaramıyor bugün sıfır tunçmatik aldım tamamen bozuldu sizce apc,schneider yada makelsan alsam yine kaçınılmaz sonu yaşar mıyım?Kesintiden korusun diye alıyorum alet elektirik olmasına rağmen yeni kesilmiş gibi cihazları aniden kapanmasına yol açıyor

Voltaj regülatörü ve ups farklı cihazlardır.
Eğer ups sizin önemli beslenmesi gereken yüklerinizi besliyorsa Online ups almanız lazım. Offline ups dediğiniz duruma çözüm olmaz. Beslenmesi gereken külliyetli yükünüz varsa da statik ya da servo regülatör bakın.

biliyorum ama ups içindede regülatör varmış voltaj düşünce aküye geçiyor böyle yapmasa işimi görüyor amacım elektirk gidince bilgisayarı güvenli kapatmak pc en fazla 100 w harcıyor elektrik gidince 5 dk yetiyor aslında ama sorunmun voltaj hareketlerinde şebekeyi kesip aküye geçmeleri

biliyorum ama ups içindede regülatör varmış voltaj düşünce aküye geçiyor böyle yapmasa işimi görüyor amacım elektirk gidince bilgisayarı güvenli kapatmak pc en fazla 100 w harcıyor elektrik gidince 5 dk yetiyor aslında ama sorunmun voltaj hareketlerinde şebekeyi kesip aküye geçmeleri
Yazdığım cevap hala geçerli.

servo regülatör zaten var binada.Demek istediğim bu ups voltaj işine neden karışıyor sadece elektrik gittiğinde devreye girse benim işimi görecek amacım 1dk içinde güvenli şekilde bilgisayarı kapatmak.Galiba kalitesiz oldukları için böyle oluyor voltaj dalgalandıgında tıkırtı benzeri ses yapmaya ve aküye geçmeye başlıyor

servo regülatör zaten var binada.Demek istediğim bu ups voltaj işine neden karışıyor sadece elektrik gittiğinde devreye girse benim işimi görecek amacım 1dk içinde güvenli şekilde bilgisayarı kapatmak.Galiba kalitesiz oldukları için böyle oluyor voltaj dalgalandıgında tıkırtı benzeri ses yapmaya ve aküye geçmeye başlıyor
Yazdığım mesaj hala geçerli. Cihazınız offline ups. İşinize yaramaz.

ülkede yaşamak işkence gerçekten hem dünyanın en pahalı elektiriği hem düşük voltaj online ups lerde pahalıymış dediğim şekilde olsa 1.000 tl lik ups bile işimi görüyor işte ama 6 ay sonra şebekeden aküye geçmeye başlıyor

ülkede yaşamak işkence gerçekten hem dünyanın en pahalı elektiriği hem düşük voltaj online ups lerde pahalıymış dediğim şekilde olsa 1.000 tl lik ups bile işimi görüyor işte ama 6 ay sonra şebekeden aküye geçmeye başlıyor
Line İnteractive Ups de işinizi görebilir.

@Under Ground
hocam iyide bence en iyisi ups almamak o zaman elektirk kesilirse kesilsin artık çünkü online ups leri şimdi araştırdım yani bu düzensiz voltajlarda onlarada akü dayanmayacak günde 20 kere voltaj düşse zaten akü 7 saatte şarj oluyor 5.kesintide aküde yeterli güç bile kalmayacak binlerce tl sürekli akü almak gerekecek

yinede teşekkür ederim

Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
133,420
Kullanıcılar
459,406
Son üye
Cagtek

Yeni konular

Geri