Türkiyede Tekniker İle Mühedis Farkı ?

Haklısınız Alman mühendisleride gözümüzde büyütmeyelim, yaklaşık 10 sene önce arıtma tesisi kuruyoruz, bize verilen şemaya göre kablolama yaptık, alman müh. sistemi devreye aldı sonra sensör arızalı dedi elindeki şemaya baktım 2 sensörün yeri bizdeki projeye göre farklı, dedim sensörlerin yeri değişik yok olmaz öyle şey dedi, projedeki farklılığı gösterdim kafasını kaşıdı durdur panodan yerlerini değiştirdim şimdi bak dedim adam çok büyük bir problem çözmüşüm gibi bravo deyip durdu. Adamlarda arıza bulma proje takibi olayı zayıf işi baştan tam disiplinli ve dikkatli bir şekilde yapıyorlar o kadar.
Konu ile ilgili son sözüm: Mühendisin meslek lisesinden gelmesi gerektiğine inananlardanım.
 
Bu konu,çekçek bitmez konulardan.Yeterince ! rahatlanıldığını ! umuyorum.
 
Arkadaşlar, 40 yaşından sonra DGS sınavına giren, girmeyi arzulayan, elektrik teknikeri iken mühendis olmak isteyen var mıdır? Bana bir örnek, bir kar makinesi (!) gerekli...
 
Önemli olan Mühendisliğe yerleştiğimiz sıra, puan olmamalı. Önemli olan Üniversitemizde öğrenim sırasında, okuldan ne aldığımız ve aldığımız bilgileri meslek hayatımızda uygulamamızdır. Bunun yanında kendimizi ne kadar geliştirdiğimizdir. Kendimden örnek verecek olursam Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim, meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum. Çekirdekten yetiştiğim için arızalara Teknisyen gibi yaklaşmayı biliyorum aynı zamanda bir Mühendis gibi yaklaşmayı da biliyorum. Yani buralara gelmek için türev integral pek önemli değil. Önemli olan kafayı çalıştırmaktır.
 
Bakin Ariza mühendisi olacak iseniz
Gavur yapacak siz bakacaksaniz
Türev integral hesap kitap bosadir doğrudur.
 
ben 40 değilde 28 yaşındayım dgs ye girmeyi düşünüyorum ama çok çalışmak gerekiyor
 

Forum istatistikleri

Konular
129,689
Mesajlar
929,034
Kullanıcılar
452,395
Son üye
gkmeens

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst