Tekrar benzer ampulü takmak üstteki yazarların dediği gibi yakma veya patlatma ihtimali tekrar olmaz mı? Denemesini söyleyeceğim.
Resimdeki gibi bir fiş mi dediğiniz tam anlayamadım. Resimdeki kablo 110 volt. Kablonun ucundaki fişi kesmek yerine US tip fişe takmak aynı işlevi görür mü?Amerika'daysaniz E27 dipli bir ampul alın, kablonun ucundaki fişi kesip, oradan alacağınız bir fis ile değiştirin. Elinizdeki donanımın kablonun fiş ve duyun bir mahsuru yok.
Tamam doğru anlatıyorsunuz ama bağladığı şey aydınlatma olduğundan böyle bir duruma ihtiyaç olmaması gerekiyor. Lamba devresinde anahtardan başka bir devre elemanı olmuyor bildiğim kadarıyla. Ampulü 110v kullandıktan sonra herhangi bir kablo ve anahtarla kullanılabilir olması gerek. Kablo doğrudan ampule geliyor çünkü. Mesela 220v ile çalışan bir küçük ev aleti olsaydı,(mikser,ütü ya da 220v beslemeli devresi olan herhangi bir şey) bahsettiğiniz step up' a gerek duyulurdu.Amerikan tip dönüştürücü vs. olmadan eu fişi amerikan prize nasıl sokup da ürünü deneyebilmiş acaba arkadaşınız ?
amerikan tip dönüştürücüye takıp denedi zaten. ama çalışmadı. ben mi anlatamadım bilmiyorum. amerikan tip dönüştürücünün bir özelliği yok ki sadece oradaki prize girmesini sağlıyor. diğer yabancı forumlara baktığımda step up voltaj converter olması lazım diyorlar. 110 volt'u 220 volt'a çevirecek.
Tamam doğru anlatıyorsunuz ama bağladığı şey aydınlatma olduğundan böyle bir duruma ihtiyaç olmaması gerekiyor. Lamba devresinde anahtardan başka bir devre elemanı olmuyor bildiğim kadarıyla. Ampulü 110v kullandıktan sonra herhangi bir kablo ve anahtarla kullanılabilir olması gerek. Kablo doğrudan ampule geliyor çünkü. Mesela 220v ile çalışan bir küçük ev aleti olsaydı,(mikser,ütü ya da 220v beslemeli devresi olan herhangi bir şey) bahsettiğiniz step up' a gerek duyulurdu.