Tam doğrultucu Hesapları

@kesmez
Teşekkür ederim ama ufak bir sorum daha olacak?
Ripple neye göre belirleyeceğim?Yapmak istediğin uygulamaya göre diyeceksin sanırım.Ben ups üzerine uğraşıyorum.Onu nasıl belirleyebilirim peki?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ups nin hangi kısmında kullanacaksın. Akü şarz kısmındamı . Şema olsa daha net olur.
 
@kesmez Attığın şemada kapasitör var ama



Bu resimde görmüş olduğumuz filtre pi tipi filtre olarak geçmekte ve çok daha iyi bir DC sinyal üretmektedir.
Buradaki C1 C2 ve L1 in hesapları konusunda fikri olan var mıdır?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@kesmez
olmasa da olabilir ama o zaman çıkış Dc ye yakın olmaz
Tüm doğrultma devrelerinde filtrasyon mecburidir.Aküye de zarar verir yoksa
 
Birçok akü şarj cihazı filtreli çıkış vermez. Eğer şarj işlemi akünün beslediği devreden tamamen izole edilerek yapılacaksa çıkışın filtreli olması şart değildir.

Saygılar....
 
Filtre olmadığı takdirde tam doğrulan sinyalde AC bileşen var mıdır?
Hep bir taraf + kalıyorsa o sinyal dc dir. Ac olabilmesi için diğer ucunda periyodik olarak + ve - olarak değişmesi gerekir. Yani akım hep bir yöne akıyorsa o sinyal dc dir. Ancak dc geriliminde ac bileşeni olabilir. Fakat yinede gerilim dc dir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…