Sn.Gezer77 bu konunun çözümü bulunmuştur ve bu konu açıldığından bu yana takibcisiyim çünkü bana ilginç gelen bir sorun fakat bu sorunun (istem dışı ısı yükselmesi) KESİNLİKLE manyetik alan ya da topraklama sonucu tank veya borulardan geçebilecek enerji kaçakları, fuko akımları..vs olduğu düşünmüyorum.
Böyle bir sistem özellikle istenerek kurulmuş olsa dahi basedilen enerji miktarları ile (yakındaki baz istasyonu, manyetik akı, ceb tel. ...vs) bu suyun bu miktarda ısıtılabilmesi için büyük bir enerjiye ihtiyaç vardır.
Benim basettiğim ve anlatmaya çalıştığım da bu konunun yönü zaten bu tarz önerilerle yeterince sapmış durumda görüşündeyim.(Zaten arkadaşımızda yanlış hatırlamıyorsam çözüme ulaşmış ve hiç beklenmedik bir sebebten kaynaklandığı düşünülmüştü)
Sizin söylediklerinizin yanlışlığını ispatlama çabasında değilim, ama buna dayanak olabilecek bilgiler sunarsanız inanın bu benim uzun zamandır kafa yorduğum bir konudur. Bana da büyük yardımınız dokunmuş olur. Yoksa 8-10 olası ya da mantığa yatabilecek sebebte ben yazsam anlamı yada dayanağı olmadıktan sonra ne işimize yarayacak.
Burada basedilen 1,8Ghz ve 900Mhz frekansla baz istasyonun bu işi yapabileceğine inanmıyorum.
Micro dalga frekansı 2,4Ghz ve gücüde bir baz istasyonundan kat kat fazladır. ayrıcada micro dalga metal bir tank içinde bulunan (manyetik olarak izole edilmiş) bir kabta bulunan sıvıya etki etmez.
Saygılar